Licht het anker, hijs de zeilen! Wij gaan naar escape fort Liezele!

Dit weekend trokken we samen met mijn schoonzus en schoonbroer naar het escape fort Liezele. Vermits onze escape collega’s nog relatief onervaren waren kozen we voor de ‘makkelijkste’ kamer, “the dutchman”. In “The dutchman” ben je een schattenjager en ga je op zoek naar een legendarische verloren schat. Je klimt aan boord van het schip “the dutchman”. Gelukkig heeft de kapitein allerlei hints achtergelaten die je in staat stellen om de schat te lokaliseren.

Deze escape rooms zijn ondergebracht in een, je raadt het al, echt fort. Het fort maakt deel uit van de fortengordel en werd in de eerste wereldoorlog veroverd door de Duitsers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het fort als depot voor de Duitse troepen. De locatie van de escape room is dus heel erg leuk en geeft een extra touche aan de hele escape-ervaring. Wij werden vriendelijk ontvangen in een toffe ontvangstruimte. De spelbegeleider gaf een duidelijke, korte uitleg en herhaalde onze missie:” Je hebt één uur de tijd om het anker te lichten, de zeilen te hijsen en koers te zetten naar de vindplaats van de verloren schat.”

escape fort Liezele
The dutchman – escape fort Liezele

De kamer is echt heel erg knap gemaakt, het decor was helemaal in lijn met het verhaal en ook de puzzels pasten perfect in het geheel. De puzzels waren origineel maar niet overdreven moeilijk. Onze spelbegeleider gaf op tijd en stond een nuttige hint zodat er steeds een goede flow was in het spel. Een perfecte eerste escape ervaring voor mijn schoonbroer. Zeker en vast een aanrader, ook geschikt voor iets oudere kinderen vanaf 8 jaar.

Liezele en omgeving

Wij waren daarnaast ook gecharmeerd door de omgeving rond het Fort van Liezele. Behalve escapen kan je hier ook een gezellig terrasje doen in het fortcafé de Batterie en het fortmuseum bezoeken. In het park rond het Fort kan je ook heerlijk wandelen en fietsen. Je vindt hier ook een blotevoeten pad en een waterspeeltuin. Dit alles maakt een bezoekje aan Liezele tot een perfect weekend uitstapje.

park rond fort Liezele

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] lees ook: Escape Fort Liezele […]

Een reactie achterlaten