4 * geheime teksten ontrafelen

Geheime teksten

Elke afbeelding en tekst verbergen een codewoord/cijfer. Probeer eerst zelf de 4 codewoorden te ontdekken in deze geheime teksten. Scroll daarna naar beneden voor de antwoorden.

geheime tekst opgave 1
geheime tekst opgave 3
geheime teksten
geheime tekst opgave 4

Oplossing Geheime teksten

Geheime tekst 1 : ontbrekende letters

Het valt niet meteen op maar in de tekst van de Keizerin ontbreken er enkele letters. Het is nu van belang om alle ontbrekende letters te ontdekken. Samen vormen ze het codewoord.

Het antwoord is: TarotKaart.

geheime tekst oplossing 1

Geheime tekst 3: Spiegelschrift

Dit is één van de meeste simpele vormen om je tekst er geheimzinnig uit te laten zien. Wist je dat Leonardo da Vinci ook spiegelschrift gebruikte in zijn manuscripten?
Met een spiegel is het ontcijferen van deze tekst heel makkelijk.

Het antwoord is: afgrond.

geheime tekst oplossing 3

Geheime tekst 2: Eerste letter

De eerste letter van elke lijn vormt het code woord.
Er bestaan veel variaties op deze code. Zo kan men ook het eerste woord nemen in plaats van de eerste letter of kan men de eerste Letter van elke zin gebruiken voor een wat subtielere geheime code.

Soms vormt men ook een codewoord door alle hoofdletters te gebruiken inclusief. Hoofdletters komen niet alleen voor aan het begin van een zin je gebruikt ze ook bij namen van personen, bedrijven, instellingen, merken, wetten, boeken, aardrijkskundige plaatsen, talen, dialecten, volkeren, feestdagen en historische gebeurtenissen.

Het antwoord is: zeven.

geheime teksten

Geheime tekst 4: “eerste zin – eerste woord”

Een hint naar de oplossing staat bovenaan de kaart.
We gebruiken het eerste woord van de eerste zin, vervolgens het tweede woord van de tweede zin enzovoort,…. We lezen dan de zin: ” Het geheim is de levensvreugde“.

Ook op deze code zijn veel variaties mogelijk. Zo kan men werken met een veel langere code zoals bijvoorbeeld (58 -2 – 3 – 4-5) waarbij het eerste cijfer staat voor bladzijde, het tweede cijfer voor de alinea, het derde cijfer voor de zin, het vierde cijfer voor het woord en eventueel zelf het vijfde cijfer voor de letter.

Het antwoord is: Het geheim is de levensvreugde .

geheime tekst oplossing 4

Meer geheime codes

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten