Ascalons Fury review

Ascalons Fury: onze ervaring

Een spel met de naam Ascalons Fury wil je onmiddelijk spelen. Ik was dan ook super blij toen ik dit spel cadeau kreeg met kerstmis. De doos is aantrekkelijk vormgegeven en nodigt uit om te spelen. Je begint het spel met een poster, drie mooie enveloppen, een puzzel, een notitieboekje en een brief.

ascalons fury

Dit spel is het eerste in de houses of treasures serie. In deze reeks ga je op zoektocht naar de nalatenschap van Jonathan Eaton. Je eerste missie is om de lans van Ascalon te vinden.

Na het lezen van de brief en de krantenartikelen begonnen we te puzzelen. De puzzel was een uitdaging door de miniscule puzzelstukjes en de onbekende tekening. We waren met z’n drieën en daarvoor was de puzzel eigenlijk te klein.

Na het maken van de puzzel open je de eerste enveloppe met daarin twee raadsels en een kleine mini puzzel. De raadsels zelf waren extreem (ik benadruk EXTREEM) gemakkelijk. De antwoorden stonden nagenoeg letterlijk in het notitieblokje. We vonden het wel vreemd dat je zelf mag bepalen wanneer je het raadsel goed hebt opgelost en dus de volgende enveloppe gaat openen. Er is geen ingebouwd tussentijds controlemechanisme. Dit wil zeggen dat je pas helemaal op het einde weet of je op de goede weg zat of niet.

Daarnaast vonden we het spijtig dat je de artikels helemaal niet nodig had voor het oplossen van de raadsels. Deze dienden blijkbaar alleen als achtergrondinformatie en als een “warm-makertje” voor de volgende house of treasure spelen. Er was ook een ontbrekende letter in één van de artikels waar we initieel meer achter zochten dan nodig.

PRO

+ De naam “Ascalons Fury” klinkt heel cool
+ De vormgeving
+ Spel kan worden doorgegeven of uitgeleend
+ perfect om alleen te spelen

CON

  • extreem gemakkelijke puzzels
  • zeer kleine puzzelstukjes
  • slechte verhouding tussen puzzelen en raadsels

Conclusie

In totaal waren we ongeveer 100 minuten bezig. Ik schat dat we ongeveer 90 minuten bezig waren met puzzelen en de overige 10 met de raadsels. De puzzel/raadsel verhouding zat voor ons dus een beetje scheef. Dit spel is bijgevolg meer een spel voor puzzelaars die een puzzel met pit willen dan voor doorgewinterde escapers.

Zelf proberen? Ascalons Fury koop je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten