cadeau-ideeën voor een escape lover

Ben je nog op zoek naar een cadeau?
Doe hieronder inspiratie op. Cadeau speciaal voor echte escape lovers!

Lock pick set

Hoe leuk is dit! Met dit doorzichtige slot en de verschillende werktuigen kan je je behendigheid bijschaven. Komt misschien nog eens van pas in een escape room.

de-schaduw-van-de-raaf

Escape boek

Ken jij een escaper die ook van lezen houdt? Ga dan voor een escape boek. Wij vinden de boeken van Eva Eich het beste in dit genre. Onze review van haar escape thriller de schaduw van de raaf vind je hier.

Star Wars unlock

Ons favoriete escape spel! In deze doos zitten drie top spellen. Je hoeft zelfs helemaal geen fan te zijn van de star wars franchise om te genieten van dit spel.

life hammer

Riemcutter/ life hammer

Geef iemand het geschenk van het leven. Wanneer het er echt op aankomt wil je natuurlijk ook echt kunnen ontsnappen. Met deze riemcutter snij je je autoriem door en breek je het glas van je voorruit in een noodsituatie. Eigenlijk zou iedereen er ééntje moeten hebben in zijn auto.

Als een vis in het water

Even ontsnappen naar een onderwaterwereld? Geen betere plek om dit te doen dan in Beringen. Je kan hier duiken en snorkelen tussen 5.000 tropische zoetwatervissen. Ik deed het zelf al en ik vond het echt een gouden ervaring.

Net als in de film

Laat je escape fanaat werken voor zijn/ haar cadeautje. Verzin je eigen code en bijpassend raadsel. Deze cryptex is een miniatuurmodel van de cryptex uit de Da Vinci Code. 

Organiseer een Schattenjacht

Ideaal om je kinderen voor te bereiden als escape room maatje. Gewoon downloaden, afprinten, opzetten en spelen maar.

cadeau

Escape bon

Het zijn gekke tijden maar ooit komt alles weer goed en dan komt een escape bon altijd van pas. Koop je een bon bij escape games Belgium dan kan je als escape lover bij wel 30 verschillende locaties terecht en heb je keuze uit meer dan 100 kamers.

Onze top 10 is hier voor inspiratie!

cadeau

Hidden Belgium

Is er iets leuker dan geheime plekjes ontdekken? Daarvoor hoef je het vaak helemaal niet ver te zoeken. Er valt ook iets nieuws te ontdekken in ons eigen Belgenlandje.

T-shirt met een verborgen raadsel!

Je kan het niet zien maar achter het design van deze stijlvolle t-shirt zit een geheim raadsel. Ontdek de code, verzamel de aanwijzingen en onthul het geheime codewoord.

Verdiep je in de wereld van geheime codes

Dit boek toont de vindingrijkheid van de mensheid doorheen de geschiedenis van de Griekse oudheid tot het computertijdperk. Het geeft een overzicht van de geschiedenis van codes, geheime communicatiemethodes en verborgen symboliek.

Time stories

Met dit coöperatieve bordspel ben je wel enkele uren zoet. Je reist door de tijd en ruimte om fouten uit het verleden te herstellen. Time stories speel je slechts één keer want daarna ken je het verhaal. Gelukkig heeft deze franchise een heleboel uitbreidingen met thema’s verspreid overheen de echte en fictieve wereldgeschiedenis.

Nog een keer werken voor je cadeau

Een grappig hebbeding, ideaal om een cadeau bon of geld in te geven. Ik gaf hem zelf ook al eens cadeau. De ontvanger was eerst blij verrast en slaagde er pas na een halfuurtje in het deurtje te openen.

P.S. het is wel niet super stevig

het betoverde bos

Outdoor escape tocht

De makers van Escaping in Retie maakten nu ook een interactief outdoor spel. EM’s Adventure duurt ongeveer 3 uur en neemt je mee langs verschillende puzzels en opdrachten.
We zijn zelf nog niet in Retie geraakt maar het staat zeker op onze to do.

Een Robert Goddard roman

Deze man kan super spannend schrijven. Al zijn boeken zijn een aanrader maar mijn favoriet is verjaard bedrog.

Print je eigen escape game thuis

Dit is ideaal voor de escape fan die reeds alle reguliere escape spelletjes heeft gespeeld. Op Etsy kan je een heleboel printable escape games terug vinden. Je hebt alleen een printer nodig om aan de slag te gaan.

Survival kit

Wie graag op avontuur gaat is best op alles voorzien.  Of je nu gaat kamperen, wandelen, vissen, jagen of reizen.. Het is een onmisbare uitrusting voor in je rugzak! Ook gewoon cool om te hebben.

sporten in stijl

Mens sana in corpore sano. Dit is de beste mat! Indien je thuis sport doe jezelf dan een plezier en schaf je een Airex aan.

walkie talkie

Leuk voor jong en oud. Maak je eigen nachtspel en ga spelen in een groot bos.

Elk moment telt met sprocket

De sprocket is een mobiele foto printer op zakformaat. Je kan onmiddellijk foto’s van je gsm naar de sprocket sturen en afprinten. Een heel leuk hebbeding. Ik heb er zelf eentje en ik gebruik hem voor van alles en nog wat.

Rusty lake roots

Alle spelletjes van rusty lake zijn goed. Koop één van hun premium games als mini cadeautje. Rusty lake roots is een aanrader.

James Vanderbooms leven verandert drastisch wanneer hij een speciale zaadje plant in de tuin van het huis dat hij heeft geërfd. Breid je bloedlijn uit door de portretten in de levensboom te openen.
Meer weten over rusty lake, lees dan hier onze review.

Creativiteit en wetenschap

Zin om zelf een escape room te bouwen dan kan de raspberry Pi wel eens van pas komen. Ga aan de slag met deze zeer complete kit inclusief software en maak je eigen escape game.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. Uitermate knap opgezette site. Veel originele info. Een must voor de escape- lover!
    Je bent een hele tijd zoet met lezen en ontdekken!
    Absolute aanrader 🙂

  2. […] je ook een kijkje naar onze 2021 cadeaugids en onze cadeaugids voor kids […]

Een reactie achterlaten