Cluedo escape – review

Je bent te gast voor een feestelijk diner in het slot van Dr. Swart. Na het eten verspreiden de gasten zich over het slot. Plots gaat het licht uit en hoor je een ijselijke gil. Wanneer het licht weer aanfloept tref je Dr. Swart dood aan!

Cluedo Escape is een escape variant gebaseerd is op het populaire spel Cluedo. Jij en je tegenspelers moet samenwerken om uit het slot te ontsnappen en ook ontdekken wie Dr. Swart heeft vermoord, waar dat gebeurde en met welk wapen. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Cluedo Escape baadt helemaal in die typische cluedo sfeer en weet goed het oorspronkelijke karakter van het spel te vangen. Het spel is heel gemakkelijk op te zetten en er is slechts een minimum aan (lees)voorbereiding nodig. Spelers verplaatsen hun pionnen over het spelbord dat kamer voor kamer wordt uitgebreid, terwijl ze speuren in het slot.Wij vonden de raadsels eerder aan de makkelijke kant en slaagden er ook in om de moordenaar en moordwapen correct te identificeren voor het uur om was.

Wij vonden Cluedo Escape een leuk , hetzij niet heel erg uitdagend spel. Het past perfect binnen de sfeer van het cluedo universum. Nog een pluspuntje, het is een niet destructief escape spel en dus herspeelbaar.

.

P.S. Ook de unlock reeks maakte een spel gebaseerd op bekende bordspellen. Unlock 10 bevat 3 spelen, eentje gebaseerd op pandemie, eentje op ticket to ride en de laatste op het iets minder bekende mysterium. Review volgt snel.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten