De top 10 beste escape rooms zijn gebaseerd op onze eigen ervaring. We evalueren deze lijst steeds na het spelen van een nieuwe kamer. De lijst met alle kamers die we al speelden kan je hier raadplegen.

TOP 10

1. Emerantia

Emerantia is onze absolute nummer één. Deze escape room voert je mee van de kleder tot de zolder van een Leuvens rijhuisje. Er is geen fysieke ontvangst alleen een scherm en een wachtkamer dit draagt alleen maar bij aan de griezelige atmosfeer. Vindingrijke puzzels en actieve opdrachten maken van deze escape room een absolute must do.

Escape house- Leuven

2. Het geheim van Sint Rumoldus

Dit is geen escape room maar een escape experience. Het geheim van rumoldus overtreft al zijn vlaamse tegenstanders puur door zijn omvang. Wij bezochten deze kamer op zijn openingsdag en keken onze ogen uit. Ondertussen heeft deze Mechelse kamer ook al enkele internationale prijzen te pakken.

www.degoudenkooi.be

3. Erzsebet de bloedgravin

Deze kamer is zo mooi ingericht en je valt van de ene verbazing in de andere. Alle puzzels passen perfect in het thema. Het ontwerp is zo authentiek dat het aanvoelt alsof je getransporteerd wordt naar een andere tijd. Erzsebet de bloedgravin speel je bij Escaping in Retie. De eigenaar is super gepassioneerd en kundig.

www.escaping.be

4. Dr. Bibber

Bij het schrijven van deze pagina ontdekte ik dat Dr. Bibber in Relegem definitief gesloten is. Wat een zonde! Dit escape huisje bezochten we in een last minute opwelling op een zondagavond. Ik liet een sleutel vallen door het zolder plafond op Tsjoepoe’s hoofd met een bult tot gevolg. In conclusie, een memorable escape room.

5. room 7

Een kamer in het thema van de zeven hoofdzonden. Je geeft je facebook gegevens mee bij inschrijving en deze gebruiken ze voor een extra enge persoonlijke touch. De wc’s van deze escape room werden destijds gedeeld met een boksclub. Toen ik naar de toilet ging hing de wasbak vol bloed en zo was ik meteen in de stemming.

Lockdown escape – Gent

6. Prison Orcus

Het jaar is 2047. Als leden van het Verzet tegen de Nieuwe Wereldorde, werd je met jouw team opgesloten in de gevangenis op de kunstmatige planeet Orcus. Deze kamer is buitenaards innovatief. Geen enkel cijferslot of hangslot in zicht. Let wel op, deze kamer is niet geschikt voor minder mobiele personen.

Escape Room – Leuven

10 beste escape rooms - 7 jumanji

7. Jumanji

Als kind was ik absoluut gek van Jumanji zowel de originele film met Robin Williams als van de tekenfilmpjes op ketnet. De charme van deze kamer is dat je binnenstapt in het Jumanji universum. Een exacte replica van het Jumanji bord wacht je op. De gekende pionnen moeten zich verplaatsen. Een avontuur dat je door de jungle weer naar huis brengt.

exitroom.be – Leuven

8. The Russian lab

Deze mensen weten hoe ze een leuke escape room moeten maken. In de wachtruimte krijg je ook al een puzzel die je later op weg helpt. Wij werden verrast door het wetenschappelijke proefje en de geheime deur.

https://puzzleescaperooms.be/nl/locations/gent

9. Curse of the mummy

De ideale oplossing om de escape ervaring in huis te halen. Deze box is ook geschikt voor jongere deelnemers. In het totaal zijn er 14 spannende raadsels. Deze box is voorlopig onze favoriet van deze makers.

Lees onze volledige review hier.

Escape-Boxes – Mechelen

10. Flight 982

Zin om extreem veel raadsels op te lossen dan ben je hier aan het goede adres. Best pak je enkele vrienden mee om samen met het vliegtuig naar Peru te vliegen. Samen komen jullie vast veilig weer thuis.

Lees onze volledige review hier.

Locked Entertainment – Wilsele

solo escape ideeen

6 keer alleen escapen

Het is onbegrijpelijk MAAR niet iedereen is even gek op escapen als jij (en ik). Daarom is het belangrijk om even wat gepaste solo-escape alternatieven …
Read More
slot

Soorten sloten

Sinds de mensheid het concept van persoonlijke eigendom definieerde bestaan er sloten. De oudst gekende slot komt uit Egypte en word geschat op 4000 jaar …
Read More
ascalons fury

Ascalons Fury review

Een spel met de naam Ascalons Fury wil je onmiddelijk spelen. Ik was dan ook super blij toen ik dit spel cadeau kreeg met kerstmis. …
Read More
verloren in de tijd

De tijd vliegt: pocket escape room

Wij speelden de tijd vliegt, het Pocket Escape Room van 999 games. Dit is de kaart versie van het escape room-bordspel. Het spel werd bedacht door Martino Chiacchiera en Silvano …
Read More
%d bloggers liken dit: