De top 10 beste escape rooms zijn gebaseerd op onze eigen ervaring. We evalueren deze lijst steeds na het spelen van een nieuwe kamer. De lijst met alle kamers die we al speelden kan je hier raadplegen.

TOP 10

1. Emerantia

Emerantia is onze absolute nummer één. Deze escape room voert je mee van de kleder tot de zolder van een Leuvens rijhuisje. Er is geen fysieke ontvangst alleen een scherm en een wachtkamer dit draagt alleen maar bij aan de griezelige atmosfeer. Vindingrijke puzzels en actieve opdrachten maken van deze escape room een absolute must do.

Escape house- Leuven

2. Het geheim van Sint Rumoldus

Dit is geen escape room maar een escape experience. Het geheim van rumoldus overtreft al zijn vlaamse tegenstanders puur door zijn omvang. Wij bezochten deze kamer op zijn openingsdag en keken onze ogen uit. Ondertussen heeft deze Mechelse kamer ook al enkele internationale prijzen te pakken.

www.degoudenkooi.be

3. Erzsebet de bloedgravin

Deze kamer is zo mooi ingericht en je valt van de ene verbazing in de andere. Alle puzzels passen perfect in het thema. Het ontwerp is zo authentiek dat het aanvoelt alsof je getransporteerd wordt naar een andere tijd. Erzsebet de bloedgravin speel je bij Escaping in Retie. De eigenaar is super gepassioneerd en kundig.

www.escaping.be

4. room 7

Een kamer in het thema van de zeven hoofdzonden. Je geeft je facebook gegevens mee bij inschrijving en deze gebruiken ze voor een extra enge persoonlijke touch. De wc’s van deze escape room werden destijds gedeeld met een boksclub. Toen ik naar de toilet ging hing de wasbak vol bloed en zo was ik meteen in de stemming.

Lockdown escape – Gent

5. Prison Orcus

Het jaar is 2047. Als leden van het Verzet tegen de Nieuwe Wereldorde, werd je met jouw team opgesloten in de gevangenis op de kunstmatige planeet Orcus. Deze kamer is buitenaards innovatief. Geen enkel cijferslot of hangslot in zicht. Let wel op, deze kamer is niet geschikt voor minder mobiele personen.

Escape Room – Leuven

6.Saving Ryan

Jouw missie: private Ryan bevrijden en samen veilig thuis geraken. Een leuke, (inter)actieve kamer met spannende en originele puzzels die teamwerk en communicatie skills op de proef stelt.


Lees onze review hier.

soldaat en tank

exitroom.be – Leuven

7. The Dutchman

Een escaperoom ondergebracht in een echt fort. Je bent een roekeloze schattenjager aan boord van een vervloekt schip met één doel, de verloren schat vinden. Licht het anker, hijs de zeilen en zet koers naar de schat.

escapefortliezele.be -Liezele

8. The Russian lab

Deze mensen weten hoe ze een leuke escape room moeten maken. In de wachtruimte krijg je ook al een puzzel die je later op weg helpt. Wij werden verrast door het wetenschappelijke proefje en de geheime deur.

https://puzzleescaperooms.be/nl/locations/gent – Gent

9. Prison Transport

Ontsnap tijdens het transport naar de gevangenis of rot weg in een colombiaanse Cel. rison transport biedt een realistische immersieve escape ervaring met enkele verrassende puzzels. De aankleding en het gedaver van de bus versterken de escape ervaring en wij vonden het zeker een aanrader.

Project 13 – Bornem

10 beste escape rooms - 7 jumanji
Jumanji

10. Jumanji

Als kind was ik absoluut gek van Jumanji zowel de originele film met Robin Williams als van de tekenfilmpjes op ketnet. De charme van deze kamer is dat je binnenstapt in het Jumanji universum. Een exacte replica van het Jumanji bord wacht je op. De gekende pionnen moeten zich verplaatsen. Een avontuur dat je door de jungle weer naar huis brengt.

exitroom.be – Leuven

Meer lezen

unlock 6 circus

Unlock 6: tijdloze avonturen

We herspeelden onlangs Unlock 6: tijdloze avonturen. De herspeelbaarheid is natuurlijk een super voordeel van…
Meer

Kerst Quiz

Deze kerst quiz test je muziekkennis van Kerst klassiekers. Kan jij al deze liedjes herkennen aan…
Meer
ascalons fury

Ascalons Fury review

Een spel met de naam Ascalons Fury wil je onmiddelijk spelen. Ik was dan ook…
Meer