De magische Wereld van Virtual Reality

Onlangs besloten we om de wereld van Virtual Reality te verkennen met een bezoek aan the Park Playground in Leuven, waar we het ‘Masker van de Farao’ avontuur aangingen. Het was een primeur voor mijn zesjarige zoontje, en de anticipatie was voelbaar terwijl we ons klaarmaakten om de virtuele wereld te betreden.

Het begon allemaal met een eenvoudig oefenspelletje waarbij we met een lift naar de top van een hoog flatgebouw werden gebracht. Vervolgens moest je op een smalle plank lopen om daarna de diepte in te springen. (virtueel hé). Voor mijn zoontje was dit al een hele belevenis op zich!

Hierna begonnen we aan het hoofdspel ” Het masker van de Farao”. Onmiddelijk waren we helemaal ondergedompeld in de virtuele wereld. Jouw missie is om een archeoloog te redden van een vervloekt dodenmasker. De tijd leek voorbij te vliegen terwijl we ons een weg baanden door de Egyptische tombe. Het spel boodt de nodige variatie met enkele eenvoudige puzzels, wat behendigheidswerk, ritmisch drummen en boogschieten. Het leukste vonden we unaniem het boogschieten.

Het spel had enkele kleine technische mankementjes. Zo begonnen mijn virtuele armen plots helemaal losgeslagen achter mij rond te draaien. Gelukkig was de begeleidster snel ter plaatse om deze technische problemen op te lossen.

Het enige minpuntje was eigenlijk de locatie van the Park Playground Leuven. Deze bevond zich in het stadion van OHL. Wij parkeerden ons op de hoofdparking maar vonden nergens wegwijzers en dwaalden een hele poos door het stadion voor we de ingang vonden. We konden na afloop ook niet meer naar buiten via de hoofdingang want die werd inmiddels “bewaakt” door enkele fanatieke voetbaldames. De omweg via de zij-ingang naar de hoofdparking zorgde voor een extra wandeling van toch wel een dikke tien minuten.

Al met al was het een onvergetelijk en hilarisch avontuur voor jong en oud, en een ervaring die we zeker zullen herhalen.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten