DE VERBORGEN MAYA-STAD -die verborgen had mogen blijven

Wij bezochten de kamer de verborgen Maya-stad van Escape room Vlaanderen in Sint Niklaas, maar hadden ons liever de autorit en geld bespaard. Hier volgt het verhaal van onze belevenis.

Wij hadden veel moeite om de ingang van escape rooms Vlaanderen te lokaliseren. Zelfs met de hulp van Google Maps bleek het pand onvindbaar. We belden en na veel vijven en zessen en bleek dat je eerst door een poort moest, dan door een deur van een verlaten shopping centrum en vervolgens ergens in het shopping centrum een pand moet vinden. Enkele bordjes en wegwijzers zouden geen overbodige luxe zijn. Hierdoor kwamen we 10 minuten te laat aan, misschien is dit de verklaring voor het vreselijke gedrag van de gamemaster dat volgde…

escape room vlaanderen - de verborgen  maya-stad
de super duidelijke weg naar de escape room

De prijs voor de meest vreselijke ontvangst gaat naar Escape room Vlaanderen in Sint Niklaas.
De gamemaster had er duidelijk geen zin in en zei letterlijk “ik zie en hoor jullie. Dit wilt zeggen dat ik jullie ga uitlachen maar ook dat ik jullie tips kan geven”. Ik vond dit een zeer ongepaste opmerking ook al was het waarschijnlijk wel een mopje. (“Al lachend zegt de zot de waarheid”) We vermoed dat ze zich stierlijk verveelde want we waren nog niet binnen of de eerste onnodige tip werd al gegeven.  Dit irritante patroon zette zich gedurende de hele escape ervaring door. Het belette ons om in een flow te komen en we konden ons niet inleven in het verhaal. 

Daarnaast was het hele pand vuil en stoffig. Ik kreeg zelfs last van huisstofmijt allergie door de vuile en vieze kamers. Alles wat je aanraakte voelde afgeleefd en kramakkelig aan, zo leek het wel of de trapleuning was vastgezet met isolatieschuim. Er was ook niet de moeite genomen om bepaalde documenten opnieuw te plastificeren, we moesten gebruik maken van een half gescheurde versie. 

De kamer is een typische eerste generatie kamer met overal cijfersloten en puzzels die weinig of niets te maken hadden met het thema. Indien je interesse hebt in een Maya/ Inca kamer raad ik je ten zeerste aan om naar Mechelen te trekken en de schat van Kalakmul te spelen.

De kamer op zich had nog ok kunnen zijn maar de ontvangst en begeleiding deed deze kamer helemaal de das om. Wij vonden dit onze aller slechtste escape ervaring ooit!   

Conclusie – de verborgen Maya-stad

Ontsnappen uit de smalle parking op de grote markt van Sint-Niklaas was spannender en leuker dan deze escape room. Absoluut geen aanrader, tenzij je graag wordt uitgelachen natuurlijk.

Onthaal en begeleiding

Puzzels

kamer en decoratie

Hoe moet het dan wel?


Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten