De verloren tempel exit het spel review

Gevaarlijke schatjagers hebben in het archeologisch instituut van de universiteit ingebroken! Jullie professor is spoorloos verdwenen. Net als een boek met aantekening over een verloren tempel. Het is nu zaak om snel te handelen. Jullie zetten de achtervolging in. De route leidt naar een klein eiland met een jungle vol raadsels. Vind de professor en red de legendarische schatten van de tempel voordat die in handen van de rovers vallen.

Exit brengt in navolging van Ravensburger en puzzle adventures zijn eigen escape puzzel uit. De verloren tempel bevat 4 legpuzzels van elk 88 stukjes. Op deze puzzels zijn er 10 raadsels verborgen. De typische exit decodeerschijf brengt je steeds een stap verder in je onderzoek.

Ondanks het kleine aantal stukjes was het puzzelen toch een uitdaging. De tekening is natuurlijk onbekend en nogal moeilijk te onderscheiden. Wij hadden te maken met een lastige reflectie in de puzzel door onze eettafellamp waardoor het werkje bemoeilijkt werd. De volgende ochtend, in het daglicht was de puzzel een heel stuk duidelijker.

De 10 raadsels waren niet al te moeilijk. Dit lag in lijn met de 2 sterren moeilijkheidsgraad op de doos. Wij vonden dat deze Exit puzzel in tegenstelling tot de Ravensburger escape puzzel wel knap gebruik maakte van het feit dat je een legpuzzel voor je hebt liggen. Door stukjes weg te halen en te verplaatsen werden codes plots zichtbaar.

We klokten af op 142 minuten, waarbij het gros van de tijd gebruikt werd door het puzzelen. We hadden in totaal slechts 1 tip nodig (het roze slot met de houten kisten). De oplossing van dit raadsel vonden we een beetje belachelijk omdat dit op een geforceerde manier gebruik maakte van de doos en niet paste in het verhaal.

verloren tempel

Conclusie

De verloren tempel is een leuke toevoeging aan het exit universum. Als kers op de taart zijn er hier twee alternatieve eindes mogelijk. Haal je innerlijke Indiana Jones/ Lara Croft boven en laat ons weten wat jij vond van deze escape puzzel.

De verloren tempel koop je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. Lieven Herman

    Zelf puzzel ik niet zo graag, maar de puzzels lijken wel fijn!

Een reactie achterlaten