De VOC schat

Van alle escape spelletjes die ik kreeg met kerstmis was deze vast en zeker de allermooiste. De VOC schat wordt geleverd in een mooie gebrandmerkte houten kist. In deze kist zit onder andere een echte wijnfles, een stoffen zeekaart, windrozen en foto’s. Het valt meteen op dat dit speelmateriaal van de hoogste kwaliteit is en ook de vormgeving is helemaal top!

voc schat speel materiaal

Bram van Amstel, jouw excentrieke oom heeft jou een mysterieuze kist met aanwijzingen nagelaten. In een brief legt jouw oom uit dat hij de locatie heeft ontdekt van een gezonken VOC schip. Dit schip droeg een zeer waardevolle lading met zich mee. De schat is voor jou indien je slim genoeg bent. Het is jouw opdracht om de naam van het schip, de lading en de plaats waar het schip gezonken is te achterhalen.

Wij speelden dit spel op oudejaarsavond. We hadden nog net genoeg tijd tussen het dessert en middernacht om de VOC schat te spelen. Wij waren met vijf en deden er net geen twee uur over om de schat te vinden. Iedereen in de groep had genoeg om handen en niemand zat tijdens het spel met zijn duimen te draaien.

We waren ook positief verrast door het feit dat sommige papieren in tweevoud werden geleverd wat het makkelijker maakte om iedereen te betrekken bij het spel. De raadsels hadden voor ons de perfecte moeilijkheidsgraad. Uitdagend maar niet overdreven moeilijk. De puzzels waren logisch en pasten allemaal perfect binnen het thema. We hebben alle aanwijzingen kunnen ontcijferen zonder gebruik te maken van de hints.

Conclusie

Met dit spel hadden wij de perfecte afsluiter van 2021. Het spel is één van de duurdere in zijn soort maar de kwaliteit en speelplezier zijn navenant. Voor 20 euro kan je trouwens ook een navulling bestellen zodat iemand anders of jijzelf (na enkele jaren) opnieuw van dit spel kan genieten. Kortom, een aanrader!

De VOC schat en andere escape games koop je bij modern treasure hunt.

voc schat

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

3 reacties

  1. Tof spel! Ik heb er van genoten!

  2. […] Wij hebben veel genoten van het spelen van de VOC schat wat ons meteen opviel was de kwaliteit en originaliteit van het speelmateriaal. Was dat een bewuste […]

  3. […] Wij zijn fan van de VOC schat en van de maker Jachin Letwory. Lees onze review hier. […]

Een reactie achterlaten