De vuurtoren vs Mission Mayday

Vandaag vergelijken we twee escape puzzels met elkaar: de eenzame vuurtoren van exit het spel en Mission Mayday van escape room the game.

Mission mayday

Speeltijd: 120 minuten

Aantal spelers : 1-2

Aantal puzzels : 6

Het verhaal

Je krijgt een SOS oproep van een verkenningsruimteschip. Jij bent de enige in buurt! Aan jou om te onderzoeken wat er loos is.

Onze ervaring

Mission mayday voert je mee op een ontdekkingsreis doorheen het ruimteschip. Stap voor stap ontdek je de reden van de SOS oproep. De raadsels zijn uitdagend maar niet overdreven moeilijk. Er wordt ook beroep gedaan op je observatievermogens. De puzzels zelf zijn niet rechthoekig wat zorgt voor wat extra puzzel plezier. Wij vinden het ook leuk hoe alle puzzels op elkaar aansluiten. Hier springen ze creatief om met de puzzelstukjes en zeker de laatste puzzel zal je verbazen.

De eenzame vuurtoren

Speeltijd: 120 minuten

Aantal spelers: 1-4

Aantal puzzels : 4

Het verhaal

Je bent op wandel tijdens een heuse storm wanneer je merkt dat het licht in de vuurtoren plots uitvalt. Je besluit dus maar in te breken in de vuurtoren om het licht weer aan te steken.

onze ervaring

We speelden al alle “gewone” exit spelletjes maar dit was de eerste legpuzzel van de exit reeks die we in handen kregen.

Helaas, het was een echte tegenvaller. Nagenoeg alle raadsels waren erg vergezocht. We hadden verschillende keren de hints uit het boekje nodig en zelfs wanneer we de oplossing kenden vonden we deze nog steeds onlogisch. De langere speelduur van 120 minuten droeg ook niet bij tot het speelgenot maar eerder tot speel-frustratie. De puzzel was ook erg donker en klein en daardoor is het niet aan te raden om met meer dan 2 personen te puzzelen. Daarnaast vonden we het verhaal ook heel erg vergezocht en een beetje ridicuul.

De winnaar is….

Mission mayday, wat ons betreft steekt deze er met kop en schouders er boven uit.

Lees ook: onze andere escape puzzel reviews.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten