educatief HABA escape spel voor kinderen

Ook Haba komt op de markt met een escape spel voor kinderen. In dit spel moeten de kinderen eerst alle puzzelstukken verzamelen. Je kan dus zelf creatief aan de slag gaan met het zoeken van goede verstopplekjes. Vervolgens maken de kinderen de puzzel en voeren ze de opdrachten uit. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden waaruit de spelleider kan kiezen. Wanneer een raadsel is opgelost mag je de pion een aantal stappen voorruitzetten. Het getal waarop de pion landt is meteen het cijfer dat je moet invoeren om de schat te openen. Voor de schat moet je wel zelf zorgen.

haba escape spel

Voordelen

  • herspeelbaar
  • escape spellen van verschillende niveaus
  • spel zit in kist met een slotje dat je ook voor je eigen bedachte escape spelletjes kan (her)gebruiken.

Nadelen

  • het slotje is van zeer matige kwaliteit en het is makkelijk om het per ongeluk verkeerd in te stellen
  • opdrachten zijn eerder repetitief en niet zo spannend als bij escape your house (lees hier de review)

HABA – find the code

Het HABA escape spel is waarschijnlijk het meest educatieve spel in zijn genre. Er is ruimte om de escape room zelf verder in te kleden met een eigen schat en/ of extra opdrachten om de puzzelstukken te verzamelen. Het fijnste aan dit spel is de kist en het slotje waardoor je zelf ook je eigen schattenjachten kan maken. Mijn zoontje vond het spel escape your house nog steeds het leukste escape spel voor kinderen.

P.S. Er bestaat ook een schateneiland piraten versie van dit spel

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten