Een mysterieuze uitnodiging – escape 22

Eénmaal per jaar organiseert de onnavolgbare Mejuffrouw Violet McDwill een fantastisch feest. Daarbij nodigt ze telkens 2 tot 5 nobele onbekenden uit, die een prachtig geschenk zoals bijvoorbeeld een privé-eiland, wereldvrede, eeuwige liefde, etc krijgen aangeboden. Dit jaar… zijn jij en je vrienden de uitverkorenen. 

Eén vrouws operatie

Deze escape room is een één-vrouws operatie en is slechts enkele dagen per week open afhankelijk van de agenda van de eigenares. Ook in de zomer sluit deze kamer haar deuren. Het spelen is dus toch wel wat exclusief. We kregen van onze gastvrouw een goede ontvangst met een duidelijke uitleg. Ze polste ook naar hoeveel en op welke manier we graag tips wilden ontvangen. Dit vonden wij super positief want niets is zo irritant als te vroeg of te veel hints krijgen.

De kamer

escape 22

De kamer is aangekleed in een winters thema. Er zijn geen massa’s ornamenten of overbodige objecten aanwezig waardoor het makkelijk is om de puzzels te identificeren.

Het eerste deel van de kamer werkten we vlotjes af. Bij aankomst in deel 2 werden we even overweldigd en namen we niet de tijd om eerst even rustig rond te kijken en te communiceren als groep. Ergens in de kamer waren we ook ons schrijfgerei verloren. De pen bleek spoorloos en dat zorgde ervoor dat we voor het eerst sinds jaren nog eens moesten hoofdrekenen. Helaas vergaten we ook even de volgorde van de bewerkingen (eerst vermenigvuldigen en delen en dan pas optellen en aftrekken). Ondanks onze rekenvaardigheden finishten we met een mooie tijd van 54 minuten.

TIP: Wanneer je een potlood en papier krijgt is het aan te raden deze niet onmiddellijk te verliezen.

lees ook: Altijd Escape succes : tips om elke escape room te verslaan

lees ook: escape weekendje in Mechelen

Onze Conclusie – escape room 22

Dit is een eerste generatie kamer voor raadsel en puzzel liefhebbers. Zij heeft een heel erg toegankelijk thema en is volgens mij ook geschikt voor iets oudere kinderen (+10 jaar). Deze kamer kon ons ondanks de “low-tech” opzet toch verrassen. Het uiteindelijke geschenk van Mevrouw Violet viel toch wat tegen in vergelijking met de vorige jaren . Mevrouw Violet was waarschijnlijk ook bang voor een hoge energie rekening. 🙂

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten