Em’s adventure! Een escape avontuur of een veredelde wandelzoektocht?

Samen met de hele familie trokken we naar Retie om Em’s adventure, een interactieve escape wandeling te spelen.
Wij vertrokken met hoge verwachtingen. We hadden hier immers al met veel plezier de bloedgravin gespeeld. De verwachtingen waren dus hoog gespannen.

Er moest een soort geheimhoudingsdocument worden ondertekend. Dit houdt in dat we niemand mogen vertellen over de raadsels of foto’s mogen maken van de route… De uitbater deed hier zeer extreem over en drong zelfs aan dat we alle (bekrabbelde) boekjes na afloop moesten terug geven. Zeer vreemd vermits ik op hun eigen facebook een krantenartikel vond met de kist en meer details over het “avontuur’.

em's adventure

Zoals je hier boven ziet, ben je dus verplicht de hele tijd rond te lopen met een onhandig karretje. Misschien is Retie wel een mooie gemeente met pittoreske straatjes en hoekjes maar daar hebben wij op deze wandeling toch niets van gemerkt. De raadsels waren adequaat maar misten enige originaliteit.

Wij verwachten ons aan een avontuurlijke boswandeling zoals de afbeelding op hun website doet vermoeden maar niets was minder waar. Em’s avonture is niet meer dan een veredelde wandelzoektocht waarvoor je een aardige duit (80 euro) moet betalen. Er zijn een heleboel gratis alternatieven op de markt die minstens even goed zijn. Laat dit je er echter niet van weerhouden om de echte escape rooms van escaping te bezoeken want deze zijn echt de moeite waard.

Wat was de leukste wandelzoektocht die jij al deed?

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten