Escape box review: De vloek van de (super schattige) mummie

Het Verhaal

De Belgische archeoloog Jean Lavaud ging al jaren op zoek naar waardevolle Egyptische schatten vol mysteries. Helaas brachten zijn dure expedities in het verleden niet altijd veel op. Op zijn laatste missie was het eindelijk prijs! Een prachtige graftombe kwam in zijn bezit. Maar niets was wat het leek. Een mythische vloek dwarsboomde Jean zijn plannen en zonder anti-vloek drankje zat het team met handen in het haar. 

De Escape box

We waren super blij toen we zagen dat de makers van de “piraten escape box” een nieuwe kist hadden ontworpen. Dit keer in het thema van het oude Egypte. Wij gingen in zeven haasten deze escape box ophalen in Mechelen. Extra tip: Wanneer je dan toch in Mechelen bent moet je ook zeker gaan eten in de Vleeshallen.

Wij vonden de ontvangst super sympathiek. We kregen een prima uitleg en de box werd vervolgens met een karretje tot aan de auto gereden. De box is niet al te zwaar dus we konden hem thuis gemakkelijk naar binnendragen.

Deze escape box bevat 14 raadsels die perfect in het thema passen. Er zijn steeds meerdere raadsels beschikbaar zodat je ook in groep aan de slag kan. Wij waren maar met twee en waren vastbesloten om alles op te lossen zonder hints. Ik durf het bijna niet te schrijven maar bij één van de puzzels duurde het wel 40 minuten om hem op te lossen. Uiteindelijk duurde het 90 minuten voor we het anti-vloek drankje in handen hadden. Gemiddeld doen groepen er zo een 75 minuten over.

De escape box bevat een duidelijk handleiding en instructies over hoe je de box erna weer kan opruimen. Deze box was ook een beetje high tech ( hoe dat moet je zelf maar ontdekken!).

THE MUMMY'S MYSTERY

Het thema

Ik heb een bachelor in de Egyptologie. We kunnen dus wel stellen dat dit een thema is dat mij nauw aan het hart ligt.

Toen ik nog studeerde was ik nogal gevoelig wanneer men hiërogliefen voorstelden als een alfabetisch systeem. Alhoewel er zeker één-consonantentekens waren, werkte het Hiërogliefen schrift nooit als een alfabetisch systeem. Zo werden klinkers vaak niet geschreven en zijn er veel meer tekens (+/- 700) in gebruik die twee, drie of meer medeklinkers tegelijk voorstelden.

Die eerdere gevoeligheid heb ik ondertussen achter mij gelaten en ik vond dat de box super leuk in thema was. De goden, de scarabee, de farao’s met de verschillende kronen van opper en neder-Egypte passeren allemaal de revue. De kroon op het werk is de mummie. Die vonden we zo schattig en grappig!

Weer een absolute aanrader van escape boxes huren. Zeker in corona tijden de ideale manier om de escape ervaring in huis te halen. Bezoek ook zeker eens hun website.

Deze kreeg een plekje in onze top 10. Welke plek ontdek je hier!


Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten