Escape bus “Prison Transport” review

Escape rooms, escape games en escape puzzels kennen we allemaal al maar een escape bus? Dat is iets nieuws. Sinds enkele weken heeft Project 13 een originele nieuwe activiteit, de escape bus “Prison Transport”.

Naast een escape room biedt Project 13 ook een heel scala aan andere activiteiten, zoals bowlen, bijlwerpen, karaoke zingen en meer. Genoeg vermaak om een leuke avond door te brengen.

Prison Transport

Tijdens een vakantie in Colombia wordt er een grote stapel cocaïne gevonden in je bagage! Je bent onschuldig en begrijpt er niets van. Voor je goed en wel begrijpt wat er gebeurt, heeft een lokale rechter je al veroordeeld tot levenslange opsluiting in een Colombiaanse gevangenis. Je word nu overgebracht naar de bus die je naar de gevangenis zal brengen waar je de rest van je dagen zal slijten.

Het transport duurt slechts 45 minuten . In die tijd moet je de bus stoppen, de bewaking uitschakelen en ontsnappen. Gelukkig krijg je hulp uit onverwachte hoek.

Escape bus

Na een vriendelijke ontvangst en een kort woordje uitleg werden we naar de escape bus gebracht. Het design van de escape bus werd verzorgd door hetzelfde bedrijf dat instond voor het design van de kamers in het Escape Fort te Liezele. Dus onze verwachtingen waren hoog gespannen.

lees ook: Escape Fort Liezele

We werden netjes opgesloten in onze cel en toen begon de bus te “rijden”. De bus daverde en de motor ronkte waardoor we bijna echt geloofden dat we in een rijdende bus zaten. Heel erg cool. Het gedaver van de bus versterkt de ervaring.

escape bus – Prison transport – Project 13

Het was wel meteen duidelijk dat dit niet de standaard sleutel-slot kamer ging zijn. In het begin kwamen we wat stroef op gang. Maar met een hint van de game-master kwamen we uiteindelijk toch in het spel. Deze kamer had raadsels die we nog niet gezien hadden en alles was mooi verwerkt in het thema en paste naadloos in het achtergrondverhaal. Tegen het einde zaten we in een goede flow tot we bij de laatste puzzel in de problemen kwamen door een gebrek aan licht. Misschien zou het helpen als de gevangenen ergens een zaklampje kunnen vinden.

Wij plannen vooralsnog geen vakantie naar Colombia want onze ontsnapping was toch heel erg nipt. Wij hadden slecht 1 minuut over op de klok en hadden onderweg ook enkele hints nodig.

Onze conclusie

Onze eerste ervaring met een escape bus was meteen een schot in de roos. Prison Transport biedt een realistische immersieve escape ervaring met enkele verrassende puzzels. De kamer herbergt een goede mix van denk en doe activiteiten die de spelers in een rap tempo door de kamer loodsen. De aankleding en het gedaver van de bus versterken deze ervaring en wij vonden het zeker een aanrader.

Bekijk ook onze top 10 escape rooms

Wij raden aan om deze kamer met drie spelers te spelen. Wij deden prison transport zelf met 4 spelers en ondervonden dat het in de “smallere” busgang soms wat moeilijk manoeuvreren was waardoor we elkaar in de weg zaten.

P.S. De bus zal later ook op locatie kunnen komen voor een super origineel verjaardagsfeest of bedrijfsevenement.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten