Escape Rooms op TV

Eindelijk kerstvakantie! De ideale tijd om heerlijk te cocoonen en te relaxen met de hele familie.
Alles is weer dicht dus zit er maar één ding op kijken naar escape rooms op tv. Gelukkig zijn escape rooms ondertussen zo mainstream dat je ze ook regelmatig op de televisie ziet passeren. Hieronder een bloemlezing uit enkele series waarin je al een escape room zag passeren.

BROOKLYN NINE-NINE – KAREN PERALTA (S3, E14)

Kapitein Holt besluit het team van de 99 mee te nemen op een teambuilding-oefening in een escape room. Gina vergeet echter het team uit te nodigen, waardoor alleen het “B-Team” van Holt, Scully, Hitchcock en zijzelf een nucleaire apocalyps moeten afwenden.

2 BROKE GIRLS – AND THE ESCAPE ROOM (S5, E5)

De meisjes gaan naar een “Escape Room Club” voor wat verplichte teambuilding. Al snel zitten ze allemaal opgesloten in de “Alice in Wonderland”-thema ruimte, waar de meisjes een manier vinden om hun vriendschap te herstellen.

THE BIG BANG THEORY – THE INTIMACY ACCELERATION (S8, E16)

Emily, Leonard, Amy en Raj het lab van Dr. David Saltzberg binnen, die in een vleesetende zombie is veranderd. Ze hebben een uur om uit de kamer te ontsnappen, maar met hun collectieve IQ, slagen ze er in slechts zes minuten in.

MODERN FAMILY – THE ESCAPE ( S9, E21 )

De hele bende bezoekt Jay’s zus in het bejaarden tehuis. Phil, Cam en Gloria willen een escape room uitproberen maar nemen per abuis een verkeerde afslag en raken opgesloten in de kelder van het verzorgingstehuis. Daar beleven ze hun eigen versie van een escape room.

MY LITTLE PONY – ALL BOTTLED UP (S7, E2)

Ja hoor ook de magische vriendinnen van my little pony gaan graag escapen. Ze trekken naar een escape room genaamd “Manehattan Escapes”, waar ze het snelste record van een uur, gevestigd door een groep griffioenen, willen verslaan. En ze kunnen dat doen omdat griffioenen elkaar haten, maar pony’s … je weet wel …die hebben een magische vriendschap.

THE MIDDLE – ESCAPE ORSON (S8, E10)

Dit is een zalige serie! Frankie vindt een escape room coupon die bijna verloopt, waardoor de Hecks op een geïmproviseerd familie-uitje gaan. De familie zet alles op alles om de Donahues hun recordtijd te verslaan.

Code van Coppens

Tenslotte mag de code van Coppens ook zeker niet ontbreken. Reeds twee seizoenen al dompelen Staf en Mathias Coppens BV’s onder in een escape room vol met wetenschappelijke experimenten. Ik vind het een heel vermakelijk programma. En het mooiste is dat alle aflevering gratis te bekijken zijn op de vtm app.

escape rooms op tv

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

Een reactie achterlaten