Escape weekendje in Leuven

Ik ben een KUL alumni. Het is dus niet verwonderlijk dat Leuven een warm plekje heeft in mijn hart. Leuven is zo een fijne historische stad op mensenmaat. Er zijn letterlijk tientallen gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en natuurlijk ook een aantal toffe escape rooms. Alle tips & tricks voor een bruisend escape weekendje in Leuven vind je hier.

ESCAPEN

Emerantia -Bespookt huis

Dit is geen escape room maar een heel escape huis! Een beetje spanned maar niet te, wij vonden het in elk geval een echte aanrader.

Prison Orcus-Alien gevangenis

Helemaal anders dan de reguliere hangslot escape room is deze alien gevangenis. Je moet lasers trotseren, magnetische straling bedwingen en uiteindelijk is zelfs teleportatie nodig om te ontsnappen .

Jumanji – net als in de film

Stap in de wereld van Jumanji. Deze kamer is heel fijn nagemaakt met authentieke elementen van de film. Ontsnap jij uit de jungle van Jumanji?

SLAPEN


MARTINS KLOOSTER

Voor het werk verbleef ik hier al eens en dat viel heel goed mee. Ik herinner me nog goed dat er een dame was die niet kon eten omdat ze een vloeibaar dieet volgde, dat vond ik heel zielig want het eten was ook heel lekker.


BEGIJNHOF HOTEL

Voor een ander seminarie verbleven we in het begijnhof hotel.

Mooi hotel met een lekker ontbijt.


PARK INN BY RADISSON

Zelf nooit verbleven in deze Park Inn. Maar Radisson heeft toch altijd een goede prijs kwaliteit verhouding in mijn opinie.


ETEN EN DRINKEN

Biercafé – Domus

De Domus is al jaren een vaste waarde in Leuven. De ambachtelijke huisbieren lopen hier via een koperen buis rechtstreeks van de brouwerij naar de tap van dit authentieke biercafé. Ik at er altijd de spaghetti. Naar de website van de Domus

Bar Louis

Hier liet ik mijn papa mij af en toe wel eens trakteren als het eens wat chiquer mocht zijn. Naar de website van Bar Louis

Koffie drinken in coffee cup

Hier kan je gezellig mensen kijken met een warme cappuccino in de hand. Ik en mijn beste vriendin hebben hier meerdere uren doorgebracht aan het toogje voor het raam.

Sushi van Wabi Sabi!

Ik hou van sushi en die van WabiSabi is echt lekker. Naar de website van Wabisabi.

Dessertje delen bij de werf

De werf brengt alle gerechten met een fijne twist. Zo moet je bijvoorbeeld zelf je sinaasappelsap persen en eet je soep uit een brood. Het leukste is de petit beurre taart die je met z’n tweeën kan delen. Naar de website van de werf!

Ijsjes van bij het galetje

MMM een lekker ijsje van bij het galetje, zeker bij warm weer niet te missen.

Naar de website van het galetje.

Andere leuke dingen om te doen in Leuven

Museum M

De vaste collectie vertelt het verhaal van Leuven vanuit het oogpunt van de kunsten. Daarnaast is er ook steeds een wisselende tijdelijke collectie.

Groot begijnhof

Het Groot Begijnhof werd begin 13e eeuw gesticht, buiten de toenmalige stadsmuren. De oudste huizen dateren uit de 16e eeuw. Het begijnhof is steeds vrij toegankelijk.

Stadhuis en grote markt

Bewonder het oude stadhuis van Leuven opgetrokken in de befaamde Brabantse gotiek stijl terwijl je geniet van cocktails op een terrasje.

Abdij van Park

De abdijsite is openbaar domein en dus steeds toegankelijk. In de abdijgebouwen zelf zijn er rondleidingen voor individuele bezoekers bekijk de website voor meer info.

Joepie we gaan naar Leuven

Nog meer tips

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] Lees ook: tips voor een escape weekendje in Leuven […]

Een reactie achterlaten