Escape weekendje in Mechelen

Mechelen is een toffe (kindvriendelijke) stad met een goede toeristische dienst. Brussel en Antwerpen zijn met de trein in 30 minuten te bereiken vanaf het station van Mechelen. Dit maakt Mechelen een perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg.

( grappige anekdote: Ik werkte zelf ook meerdere jaren in Mechelen en één van mijn collega zei over de ligging van het kantoor: “Deze ligging tussen Brussel en Antwerpen wilt gewoon zeggen dat je altijd in de file staat ongeacht van waar je komt of naar waar je gaat”).

Het geheim van Rumoldus

Deze escape experience blaast je van zijn sokken en is al een reden op zich om naar mechelen af te zakken. Ik benadruk: Dit is een ervaring waarbij je van de ene verbazing in de andere valt.

De gouden kooi heeft ook vier “normale” escape rooms, deze kamers verbleken spijtig genoeg wel in vergelijking bij het geheim van Sint Rumoldus. Onze favoriete van deze vier was de schat van Kalakmul.

Wat kan je nog meer doen in Mechelen?

Sint-Romboutstoren

De beklimming van de 97M hoge Sint Romboutstoren is een verplicht activiteit om een bezoek aan Mechelen compleet te maken.

Museum Hof van Busleyden

Een renaissance stadspaleis in het hart van Mechelen is ook zeker de moeite waard. Wist je dat Mechelen ooit de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden was?

Technopolis

Een technologisch museum met wetenschappelijke proefjes. Vooral goed voor gezinnen.

Dijlepad

Laat je verrassen door de oude Mechelse achtergevels, kuierend langs het Dijlepad. Het pad leidt je langs (en over) de Dijle, tussen Haverwerf en Kruidtuin. Je kan deze route ook avontuurlijker afleggen, al suppend.

Slapen en Eten

Slapen in een kerk

Martin’s Patershof, een hotel in een voormalige kerk, ligt midden in het historische centrum van Mechelen. De perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Mechelen.

Een uniek concept

Ik hou van het concept van de vleeshalle. Mix en match en bestel uit verschillende eetgelegenheden. Ook heel leuk om met een grotere groep te komen. Ik kom hier erg graag.

Deze tapas zijn meer dan Sava

Hier kwamen ik en mijn collega’s graag een hapje eten. Lekkere tapas, voor ieder wat wils in een gezellige atmosfeer.

Een beetje Chiquer?

Lekker eten in een hip interieur. Wel een relatief beperkte kaart.

Denk maar aan Planckendael, het vrijbroekpark, Tivoli park, Kazerne Dossin, Bloso domein hofstade , …

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] lees ook : escape weekendje in Mechelen […]

Een reactie achterlaten