Escape Your House- escape spel voor kinderen

Met het spel “Escape your house- spy team” brengen de makers van escape room the game weer een nieuwe reeks uit in het escape genre . Dit escape spel is speciaal gemaakt voor de hele familie! Wij wouden graag onze escapeverslaving delen met ons zoontje. Jong geleerd is oud gedaan!

Het ‘SuperStiekeme SpionnenTeam’ (SSST) is opzoek naar nieuwe spionnen om de wereld te redden van onheil. Meneer schaduw stelt jullie familie op de proef in 6 spannende missies. Elke missie duurt maximaal 15 minuten en bestaat uit een mengeling van denk en doe opdrachten. Je moet samenwerken om zo uiteindelijk de ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden!

escape your house - spy edition spel

Escape your house viel al meerdere keren in de prijzen, zo won deze de titel van Speelgoed van het Jaar Nederland 2021 en de Gouden Publieksprijs.

Onze ervaring

Het meesterslot is een beetje brol (het brak al bij eerste gebruik) maar voor de rest wel een tof spel. De missies zijn wel heel wat korter dan bij een reguliere escape spel waardoor je uiteindelijk in totaal ook maar een dik uur speelplezier hebt. Anderzijds passen deze kortere missies perfect bij de kortere aandachtspanne van jongere kinderen.

De bijgeleverde handleiding was duidelijk en het spel opzetten duurde een dikke vijf minuten. Wij hebben echter en super open woning en hadden helemaal niet genoeg deuren om de sloten aan te hangen. In totaal moet je namelijk 6 verschillende af te sluiten ruimtes definiëren waarin raadselkaarten verstopt moeten worden. Wij hebben dit opgelost door van elke stoel “een deur” te maken waarbij de kaarten dan op de zitting lagen. Ons zoontje vond het allemaal extreem spannend en was vooral enthousiast van de doe opdrachten. Na het beëindigen van het spel, kon hij haast niet wachten om aan de volgende missie te beginnen.

Conclusie

Het is een heel leuk spelen voor de hele familie. De enige vraag is dus wanneer komen de volgende 6 missies eraan?

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. […] de nieuwste doelgroep zijn voor de escape spelletjes. Na het kinderspel van Escape room the game “Escape your house” zagen we nu ook Unlock kids in de winkel liggen. Niet veel later lag het dan ook bij ons op […]

  2. […] Heel erg leuk, de favoriet van ons zoontje. Lees onze volledige review hier. […]

Een reactie achterlaten