Escapen met kinderen tips

De populariteit van escapen blijft in stijgende lijn toenemen. De doelgroep voor een escape avontuur wordt dan ook steeds diverser en de laatste jaren zijn er ook steeds meer opties voor kinderen op de markt. Wij geven onze 8 tips om te escapen met kinderen.

P.S. Escapen helpt om beter te communiceren, samen te werken en na te denken onder druk allemaal belangrijke skills om je kind van jongs af aan mee te geven.

1. Escape your house – Spy team

In escape your house transformeer je jouw huis in enkele minuten tot een escape room. In de doos zitten zes spannende missies van 15 minuten. Adrenaline verzekerd!

2. Naar een echt doolhof

doolhof loppem

WIE

Jong, oud en alles er tussen

WAAR

Steenbrugsestraat 26, 8210 Zedelgem

PRIJS

1.5 Euro per persoon

Een echt authentiek doolhof, daarvoor moet je naar het kasteelpark van Loppem. Dit doolhof werd in 1873 door de zonen van de kasteel heer ontworpen en is meer dan 20 are groot. Gemiddeld doet men er 45 minuten over om te ontsnappen aan dit doolhof. Een perfect gezinsuitstap.

kasteel-van-loppem

3. Een escape kist speciaal voor kinderen

Een escape kist op kindermaat perfect voor een kinder feestje of voor een regenachtige zondagnamiddag. Dr bibber heeft twee kisten ééntje in het thema “piraten” en een andere in het thema “opa knutsel”.

WIE

Kinderen van 5 tot 9 jaar

WAAR

Zelf af te halen in Relegem.

PRIJS

30 euro ( koopje!)

escapen met kinderen - escape kist opa knutsel

4. Een schattenjacht

Het is heel fijn om zelf een schattenjacht in elkaar te knutselen. Je kan gebruik maken van geheime codes en onzichtbare inkt of knutsel samen met de kinderen een schatkaart. Enkele gratis downloadbare schatkaart templates kan je hier vinden. Je kan natuurlijk ook een print en play schattenjacht kopen (bijvoorbeeld ééntje gemaakt door ons!). Downloaden, printen en spelen maar.

robot-schattenjacht-kopen
halloween schattenjacht kopen
piraten-zoektocht kopen

Wij vinden het super leuk als jullie ons steunen door één van onze schattenjachten te kopen!

Gebruik onze kortingscode MYSTERY10 voor 10% extra korting

5. Escape room the game : family editie

Deze kindvriendelijke versie van “escape room the game” kan je spelen met kinderen vanaf 10 jaar. Net als in de volwassen versie van “escape room the game” moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Wij speelden deze family edition (nog) niet maar zijn wel trouwe spelers van het originele ‘escape room the game’ spel.

6. Schattenjagers van het kuala archipel

schatzoekers-van-de-Kuala-archipel

Een interactief avontuur in een boek. Door van personage te veranderen en nieuwe voorwerpen te verzamelen creëer je steeds weer een nieuw avontuur. Een heel fijne activiteit voor het hele gezin.

7. Escapen met kinderen in Yeti Eeklo- Prison Island

Onze laatste tip is er ééntje voor echte actievelingen. In yeti Eeklo vind je verschillende kamers met stuk voor stuk een unieke opdracht. Welke groep kan de meeste punten scoren in deze spannede mengeling van fysieke uitdagingen en breinwerk. Ook leuk voor teambuildings trouwens.

Wat is jullie beste escape tip voor kinderen en jongeren?

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

3 reacties

  1. […] Lees ook: escapen met kinderen […]

  2. […] Lees ook onze escape tips met kinderen […]

Een reactie achterlaten