Escapen met twee: dagger of the sultan en viking funeral

Lavahart en ik speelden ‘Dagger of the Sultan’ en ‘Viking funeral’ van de ‘escape room the game’-reeks. Beide spellen zitten in één ‘escape room the game’ speeldoos. Ze zijn specifiek gemaakt om met twee spelers te spelen.

Chrono decoder-app

De ‘escape room the game’-serie werkt met een ‘chronodecoder’. Met dit toestel kan je aan de hand van het invoeren van ‘sleutels’ nagaan of je de puzzel goed hebt opgelost. De fysieke chrono decoder zat ergens opgeborgen in een kartonnen doos op zolder, dus speelden we met de ‘escaperoom the game-app’. Deze app doet prima dienst als ‘chrono decoder’. Lekker makkelijk, maar het betrekt toch weer de smartphone in een activiteit waarbij je deze liever opzij zou leggen.

De chronodecoder die bij het basis spel van 'escape room the game' wordt meegeleverd.

‘Escape room the game 2 players’

Je start deze spellen met een ‘start-puzzel’ op een opgevouwen papier. Nadat je de eerste puzzel succesvol hebt opgelost, mag je het document verder ontvouwen. Zo krijg je telkens weer een nieuwe scene met een puzzel voorgeschoteld. Zo start je bij de ‘viking funeral’ in een vikingshut. Bij de ‘dagger of the Sultan’ moet je onmiddellijk afrekenen met een bewaker. Hoe de spelen eindigen? Dat ontdek je beter zelf.

Lees ook onze review van tomb robbers in deze reeks.

Conclusie

Doos van het escape room the game spel voor twee. met de spellen dagger of the sultan en viking funeral.

Beide spellen zijn leuk om met z’n tweeën te spelen. De puzzels waren uitdagend en goed ingekleed. Ik vind het altijd knap te zien hoe ze met het ‘beperkte’ aantal combinaties van ‘sleutels’ toch zo een uiteenlopende scenario’s kunnen maken. Het document dat je ontvouwt is niet erg groot, wat ervoor kan zorgen dat je soms niet goed met z’n tweeën de raadsels kan oplossen zonder elkaar wat in de weg te zitten.

Kijk zeker ook eens naar de originele starterset van ‘escape room the game’. Persoonlijk vind ik de ‘normale’ spellen in de ‘escape room – the game’-reeks iets leuker omdat hierbij alles wat groter en beter leesbaar is. Bij het basisspel zit ook de tastbare ‘chrono decoder’ – Wat voor mij een extra spelelement toevoegt. Deze moet je dan wel niet te ver opbergen, zodat je hem makkelijk kan vinden voor de ‘2 speler’-games.

Heb je zin om escape room the game voor twee spelers te spelen?
Je vindt het spel hier.

Meer lezen?

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten