Escapen met twee

Op zoek naar een originele eerste date of heb je zin om samen met je partner een spannende avond beleven. Een escape room spelen is altijd een goed idee. Dat je maar met twee bent hoeft zeker geen belemmering te zijn.

Voordelen – Escapen met twee

Minder ruis op de communicatie

Communicatie is super belangrijk in een escape room. Hoe minder mensen hoe minder kans op miscommunicatie en misverstanden. In een grote groep is het heel erg gemakkelijk om belangrijke stukjes informatie te missen en het overzicht te verliezen.

Betere Focus

Escapen in grote groep kan ook heel leuk zijn maar vaak gaat het er erg chaotisch aan toe. Het is ons al meer dan eens overkomen dat het niet duidelijk was welke spelelementen reeds gebruikt waren of dat een puzzel reeds was opgelost. Daarnaast is er meestal wel één of andere speler die iets te competitief is of die het hele spel domineert. (lees ook vervelende escape room types).

Meer plaats

Escape rooms zijn vaak nogal genereus met het aantal toegelaten spelers. Dit betekent dat je soms met zes als sardientjes in een blik op elkaar zit. Je moet dan bij wijze van spreken over elkaar kruipen om de kamer te doorkruisen. Dit zorgt voor een extra moeilijkheidsgraad bij het oplossen van de puzzels. Dit probleem heb je niet in klein comité.

Meer puzzels!

Dit is toch wel het grootste voordeel in mijn opinie! Je bent volledig mee met het hele verhaal, je weet precies hoe elke puzzel is opgelost. In een grotere groep gaat alles soms zo snel vooruit en krijg je niet de volledige beleving.

escapen met twee

lees ook: altijd escape succes- tips om elke escape room te verslaan

Nadelen- escapen met twee

Minder ogen/ handen / brainpower

Hoe meer mensen in het escape team hoe meer ogen sporen naar aanwijzingen. Daarnaast weet je samen vaak meer dan alleen (of met twee). Bij escape met twee ben je volledig op elkaar aangewezen. In grotere groep is het ook makkelijk om de fout in iemand anders schoenen te schuiven.

Goedkoper

Het is voordeliger om in grote groep te escapen. Je deelt de prijs van de escaperoom door het aantal deelnemers. Het is daarentegen wel vaak moeilijker om een datum te prikken met 6 vrienden.

Onze tips

Check steeds de website van de escaperoom voor je een boeking maakt met twee. De website geeft meestal wel een indicatie van het aangeraden aantal personen en de moeilijkheidsgraad. Sommige kamers hebben raadsels of opdrachten waarvoor je met meer personen aanwezig moet zijn.

Wanneer we met twee zijn, kiezen wij meestal voor de iets makkelijkere kamer. Deze kamers speelden we al met twee en dat ging helemaal perfect.

the room antwerp

Antwerpen- Vader retro

Help vader retro om de duivel uit dit Antwerpse rijhuis te verdrijven.
Onze volledige review kan je hier

Oostende – Cabaret Mont Martre

Na een bezoekje aan het kursaal in Oostende gingen wij ook nog snel escapen.
Leuk ingerichte en vrij ruime kamer die zeker ook met meer dan twee kan gespeeld worden.

Beerzel – captains hut

Deze is perfect voor twee en niet al te moeilijk.
Onze volledige review kan je hier lezen.

Nog meer Escape plezier met twee

Nagenoeg alle escape spelletjes lenen zich ertoe om te worden gespeeld met slechts twee personen. Spelen in kleine groep draagt persoonlijk mijn voorkeur weg. Zo hoef je niet te vechten om de kaartjes en kom je zelf meer aan beurt.

Meer lezen

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten