Hoeveel escaperooms zijn er in België?

Wat is een escape room?

In het begin van de jaren 2000 maakte een nieuwe genre computerspelletjes hun opwachting. Deze escape games of escape rooms hadden als doel om aan de hand van raadsels, codes, puzzels en allerhande gebruiksvoorwerpen aan een kamer te ontsnappen. De combinatie van spanning, mysterie en intelligente gameplay maakten het genre populair.

De eerste echte escape room werd gebouwd in 2007 in Japan door SCRAPentertaiment met de naam “real escape room”. Deze kamer was losjes gebaseerd op het escape spel Crimson room. Dit spel kan je trouwens gratis online spelen.

In de daarop volgende jaren won het “real life” escape room fenomeen aan populariteit en bekendheid. De eerste Europese escape room zag het levenslicht in 2011 in Budapest. Vanuit Hongarije verspreidde het escape fenomeen zich over de rest van Europe.

De eerste escape room in België

De allereerste escape room van België opende in de zomer van 2014 de deuren in Ieper.

Hoeveel escaperooms zijn er in België?

Volgens onze vriend google maps zijn er op dit moment 164 escape rooms locaties in België, waarvan het gros in Vlaanderen gelegen is. Er is er dus zeker eentje dicht bij jou in de buurt.

Volgens een sector onderzoek van West-Vlaanderen werkt is West-Vlaanderen de hotspot voor escapers. Nergens in België zijn er meer escape rooms per inwoner namelijk: één per 25.442 inwoners. Daarna volgen Limburg en Antwerpen met één escape room per 30.000 inwoners.

Op zoek naar een escaperoom?

Op zoek naar de leukste, beste spannendste escape room of gewoon een kamer dichtbij. Een overzicht van alle escape spellen kan je vinden op escapegamesbelgium.be of op debesteescaperooms.be.

escapegamesbelgium.be
debesteescaperooms.be

Wat is volgens jullie de beste escaperoom?

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten