Jail break escape room game

jail break escape room game

Jail break escape room game is een Engelstalig escape spel gemaakt door Paladone. Het spel bevat in totaal 16 puzzels in 4 categorieën: 4 wiskundige raadsels, 4 cryptische raadsels, 4 puzzels  en 4  geheime codes.

De spelleider kiest uit elke categorie 1 kaart en steekt ze in een enveloppe. Deze enveloppes worden vervolgens overhandigt aan het escape team. Het team heeft 1 uur de tijd om de codes te kraken en uit de gevangenis te ontsnappen.

Wij zetten de timer en gingen aan de slag. We verslinden de raadsels aan een razende snelheid want binnen de vijf minuten klokken we af. De puzzels waren wel heel erg makkelijk! Nu moet je weten dat de combinatie sleutel slechts vier mogelijke antwoorden heeft per categorie. Met een beetje deductieve vaardigheden heb je dus heel snel de juiste oplossing.

We vroegen ons af of we toevallig de makkelijkste 4 raadsels van de 16 hadden genomen en ik ondernam (deze keer alleen) nog een poging, waarbij ik ook solo binnen de 6 minuten finishte. Vervolgens daagden we elkaar uit om, om het snelst de raadsels op te lossen en elkaars record tijd te verbreken.

Volgens de doos is dit geschikt voor tieners vanaf 14 jaar en groepen vanaf 3+ personen. Dit lijkt me allemaal nogal overdreven. De leeftijdsgrens is in mijn opinie te hoog gezet voor de zeer lage moeilijkheidsgraad. Het is een spelletje perfect geschikt om alleen te spelen ( en 1 spelleider die het klaar zet). Met meerdere spelers ben je waarschijnlijk al binnen de minuut uitgespeeld.

CONCLUSIE

We hebben ons goed geamuseerd met het wedijveren om de beste tijd maar eigenlijk is dit spel niet de naam van een escape spel waardig. Ik zou deze dan ook niet aanraden om te kopen. Indien je toch geïnteresseerd bent kan je hem op IWOOT kopen.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. Annoyingly given this for Christmas but instructions and answers missing.

    1. I remember in our box there was a small leaflet with instructions and solutions included.
      What a pity you didn’t like it, it certainly isn’t the best game out there so don’t get discouraged.

Een reactie achterlaten