Neergestort in de jungle van Peru op onze huwelijksverjaardag!

Het was onze huwelijksverjaardag. Ondertussen zijn we alweer zes jaar getrouwd! Is er een romantischere manier om dat de vieren dan om samen neer te storten in de jungle van Peru? Ik denk het niet!

We trokken daarom met ons tweetjes naar Locked entertainment in Wilsele. Wij waren hier 4 jaar eerder ook al eens geweest om de Sheriffs kamer te spelen. “Hier zijn we dan klaar om te spelen”: zeiden we aan de man aan de bar. De barman bleef maar achter ons kijken, om de hoek naar de ingang. Uiteindelijk vroeg hij “waar is de rest?” ” We zijn maar met twee” antwoorden we. “Oei, dat zal moeilijk worden” riep hij uit en hij keek wel heel bedenkelijk. Blijkbaar had Tsjoepoe in zijn enthousiasme de website niet goed bekeken en een kamer voor 5 à 6 personen geboekt.

FLIGHT 923

Ondanks ons geringe aantal mochten we toch starten. We werden verwelkomt door een piepjonge begeleider. Zijn stem trilde en de sloten die hij vasthad ringelde in zijn bevende handen. “Het is zijn eerste dag” riep de barman ons toe. Onze jonge spelbegeleider begon vervolgens een lange uitleg over hoe we een cijferslot met 3 cijfers moesten opendoen waarna hij vreemd genoeg dezelfde uitleg herhaalde voor een vier-cijferig en vijf-cijferig cijferslot. Omdat we het maar zielig vonden dat hij zo zenuwachtig was lieten we hem ook dezelfde uitleg herhalen over het openen van een letterslot.

Daarna begeleide hij ons naar de kamer die super cool was ingericht. De eerste kamer is ingericht als een klein passagiersvliegtuig met 6 echte vliegtuigstoeltjes, een cockpit en een wc. We namen elk plaats in het vliegtuigstoeltje. Door de microfoon klonk de stem van de piloot. Hij maakt het gewoonlijke praatje over de weersverwachting en de vliegroute. Plotseling klinkt een alarm. Iedereen moet de brace positie innemen. Het vliegtuig stort met een harde bonk neer en dan begint de pret.

We waren echter nog maar 2 minuten binnen of de eerste tip verscheen al op het scherm. Dat vonden wij veel te snel en zelfs een beetje irritant. Ook later kwamen er er te pas en te onpas tips op het scherm vaak voor raadsels die we al hadden opgelost. Uiteindelijk hebben we geroepen dat we veel minder tips wouden. We waren blij dat de spelbegeleider daar goed gehoor aan heeft gegeven.

Deze escape room bevat echt zoveel slotjes! Het leek bijna bandwerk. Koffertje na koffertje na koffertje deden we open. Wij schatten dat er in totaal wel zeker 18 sloten waren en ongeveer 23 raadsels. Er zijn ook enkele leuke doe -activiteiten. Ergens halverwege verloren we even het overzicht maar we konden ons gelukkig relatief snel herpakken. In de chaos verloren we ook ons potlood en toen we het eindelijk terugvonden brak de punt af. Dit maakte het oplossen van het laatste raadsel extra lastig.

We waren 3 raadsels verwijderd van de oplossing toen onze 60 minuten om waren. We kregen echter extra tijd om verder te spelen en konden alsnog ontsnappen uit de Jungle van Peru. Uiteindelijk niet slecht voor een team van 2 in een kamer voor 6.

Conclusie

Tot slot, de raadsels waren niet moeilijk het waren er gewoon heel veel! We denken dat indien Magnesium soep mee was geweest, we het waarschijnlijk wel hadden gehaald binnen de tijd.

PRO

+ De kamer was echt leuk aangekleed! Je kan je helemaal in leven in het verhaal.
+veel puzzels
+ Bij Locked entertainment zit je goed voor een hele avond plezier want je kan er namelijk ook bijlwerpen, sushi eten of een laser maze proberen.

CON

– Een meer ervaren spelbegeleider had de ervaring nog beter kunnen maken ( minder ongepaste tips)
reclame op de computerschermen van de spelontwerpen doorbraken de illusie
– geen passer

Benieuwd of deze in onze top 10 is beland. Neem dan een kijkje hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten