Nieuw in de Unlock reeks- Unlock korte avonturen

Ik was blij verrast toen ik deze Unlock korte avonturen in de winkel zag liggen. Al meer dan een jaar geleden had ik op een spelletjesavond met een (Franstalige) collega de Franstalige versie gespeeld van In de ban van Cabrakan maar nu zijn de mini avonturen dus eindelijk ook beschikbaar in het Nederlands.

Van deze korte Unlock avonturen mag je eigenlijk net hetzelfde verwachten als van zijn grote variant. Een cooperatief kaartspel gebaseerd op escape rooms. Je gebruikt de Unlock app on een interactieve slimme manier om puzzels op te lossen en de raadsels te kraken. De grote variant bevat drie escape games in drie verschillende moeilijkheidsgraden en deze spelletjes duren doorgaans ongeveer een uurtje. In de korte avonturen variant koop je slechts één avontuur waarvan je zelf de moeilijkheidsgraad kan kiezen.

De geheimen van de Octopus

Wij speelden De geheimen van de Octopus (moeilijkheidsgraad 3). Je treed in de voetsporen van een legendarische piraat en moet de vloek verbreken zodat hij eindelijk kan gaan genieten van zijn schat! Het spel voldeed aan onze verwachtingen. Zoals steeds maakt Unlock handig gebruik van de app en kan zo steeds weer verrassen. Wij hadden 1 hint nodig in de Bayou. Mijn ouders waren minder enthousiast. Wij leenden hen het spel uit maar zij hadden wel veel hints nodig en vonden het erg frustrerend.

Paniek in de keuken

Wij speelden ook paniek in de keuken ( moeilijkheidsgraad 1) samen met ons zoontje van 6 jaar. In dit avontuur doe je mee aan een kookwedstrijd met het familierecept van je overleden oma. Het spel bevat de nodige humor en grappige tekeningen. Mijn zoontje vond het erg leuk maar ik vond de raadsels wat minder en wat repetitief (tweemaal moet je een recept memoriseren). Voor mij is dit dus persoonlijk een mindere in de reeks.

Conclusie: Unlock korte avonturen

Als je van de normale Unlock games houdt dan zullen de Unlock korte avonturen je ook zeker kunnen bekoren. Want laat ons eerlijk zijn, het is gewoon hetzelfde in een ander formaat. Unlock korte avonturen heeft een klein prijsje en een een klein formaat en is daarmee ideaal om mee te nemen op reis of als een klein cadeautje.

Meer lezen?

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten