Nieuwe download tip: Tricky castle

Waad je een weg door een “tricky castle” een spel vol met valstrikken en puzzels. Tricky castle is geen echt typisch escape app maar een zeer fijne game in het puzzel genre. Een spel vol originele puzzels en onverwachte humor.

tricky castle

Het verhaal

Een vreselijk rood spook heeft de prinses ontvoerd en jij , een dappere ridder, moet haar redden. Tussen jou en de prinses staan 120 uitdagende levels. Om het avontuur tot een goed einde te brengen zal je een combinatie van vindingrijkheid en vingervlugheid moeten gebruiken.

De gameplay

Je begint het spel in de prinsessen toren. Gebruik de pijlen om de ridder te laten bewegen en springen. Bij speciale objecten kan je ook een actie ondernemen. Zoals een deur openen of een toverdrankje opdrinken.

Het spel is heel gebruiksvriendelijk. Mijn vierjarig zoontje is ook een fan (alhoewel hij wel wat hulp nodig heeft bij het oplossen van de puzzels). In het tweede deel van het spel ga je op ontdekking in de heksentoren. Hier kan je veranderen in een spook wat voor een hele nieuwe gameplay zorgt.

Tricky castle heeft veel fijne en originele puzzels en is doorspekt met humor. Er is een goede mix tussen makkelijke en moeilijke levels. Het grootste nadeel aan het spel is de massa aan reclames en de lange opgelegde wachttijd tussen de levels. Je kan het spel kopen voor ongeveer 2 euro. Voor 120 levels lijkt ons dit een schappelijke prijs.

Download Tricky Castle NU!

Tricky castle voor IOS hier.
Tricky castle voor android hier.

ANDERE DOWNLOAD TIPS

 • Download tip – Where’s Samantha
  Samantha en George zijn twee lapjes stof die dolverliefd zijn. Op een onfortuinlijke ochtend steekt er een sterke wind op die Samantha meevoert naar onbekende oorden. Wanneer George later ook door de wind getransporteerd word naar een andere wereld is hij vastbesloten om Samantha veilig terug te brengen.
 • That level again – app tip
  gain is een puzzel platform spelletje met een bijzonder concept. Elk level ziet er schijnbaar hetzelfde uit maar heeft een eigen unieke oplossing. De gameplay is zeer gevarieerd en ik vond het een heel leuk spelletje dat net uitdagend genoeg is om niet frustrerend te zijn.
 • Nieuwe download tip: Tricky castle
  Waad je een weg door een “ticky castle” een spel vol met valstrikken en puzzels. Tricky castle is geen echt typisch escape app maar een zeer fijne game in het puzzel genre. Een spel vol originele puzzels en onverwachte humor.
 • IQDungeon onze nieuwste download tip!
  Vorige week deden we een leuke ontdekking. We vonden IQdungeon in de appstore en we waren meteen verkocht! In IQdungeon maak je kennis met de ridder Abel, boogschutter Patrick en tovenaar Gordon. De drie helden bundelen hun krachten om de prinses te bevrijden uit de klauwen van kwade krachten.
 • Onze favoriete escape apps
  an mijn gsm zal je zien dat ik niet vies ben van een casual game hier en daar. Ik heb twee absolute favorieten onder de escape apps. Deze twee developers zijn elkaars tegenpolen. Enerzijds heb je Nicolet.jp een schattige escape app en anderzijds Rusty lake met een duistere lugubere verhaallijn.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

 1. Leuk artikel! Inderdaad een tof spel! Ik kon het niet meer neerleggen.

 2. […] download tip : tricky castle […]

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: