Nieuwe download tip: Tricky castle

Waad je een weg door een “tricky castle” een spel vol met valstrikken en puzzels. Tricky castle is geen echt typisch escape app maar een zeer fijne game in het puzzel genre. Een spel vol originele puzzels en onverwachte humor.

tricky castle

Het verhaal

Een vreselijk rood spook heeft de prinses ontvoerd en jij , een dappere ridder, moet haar redden. Tussen jou en de prinses staan 120 uitdagende levels. Om het avontuur tot een goed einde te brengen zal je een combinatie van vindingrijkheid en vingervlugheid moeten gebruiken.

De gameplay

Je begint het spel in de prinsessen toren. Gebruik de pijlen om de ridder te laten bewegen en springen. Bij speciale objecten kan je ook een actie ondernemen. Zoals een deur openen of een toverdrankje opdrinken.

Het spel is heel gebruiksvriendelijk. Mijn vierjarig zoontje is ook een fan (alhoewel hij wel wat hulp nodig heeft bij het oplossen van de puzzels). In het tweede deel van het spel ga je op ontdekking in de heksentoren. Hier kan je veranderen in een spook wat voor een hele nieuwe gameplay zorgt.

Tricky castle heeft veel fijne en originele puzzels en is doorspekt met humor. Er is een goede mix tussen makkelijke en moeilijke levels. Het grootste nadeel aan het spel is de massa aan reclames en de lange opgelegde wachttijd tussen de levels. Je kan het spel kopen voor ongeveer 2 euro. Voor 120 levels lijkt ons dit een schappelijke prijs.

Download Tricky Castle NU!

Tricky castle voor IOS hier.
Tricky castle voor android hier.

ANDERE DOWNLOAD TIPS

 • Op reis naar de Lost Lands
  De lost lands bestaat ondertussen al uit een reeks van 6 verschillende “zoek en vind” avonturen waarin Susan de “lost lands” uit de nood helpt.
 • Mimpi dreams -download tip
  DOWNLOAD TIP : Mimpi dreams is een schattig spel die op een fijne manier verschillende spelgenres (adventuur, puzzels en platform) combineert
 • In het hoofd van het meesterbrein achter Appscape
  Harm Roskam bedacht het concept voor een escape room in een prachtige historische locatie van Elburg en is daarnaast het brein achter Appscape.
 • Gratis escapen? Camping hoge nood helpt je uit de nood.
  Mijn man zat onlangs in quarantaine. We wouden toch graag samen een (escape)spel spelen. Na even googlen vonden we het gratis online escape spel Camping hoge nood. Camping hoge nood hielp ons dus letterlijk uit de nood. 🙂
 • Download tip – Where’s Samantha
  Samantha en George zijn twee lapjes stof die dolverliefd zijn. Op een onfortuinlijke ochtend steekt er een sterke wind op die Samantha meevoert naar onbekende oorden. Wanneer George later ook door de wind getransporteerd word naar een andere wereld is hij vastbesloten om Samantha veilig terug te brengen.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

 1. Leuk artikel! Inderdaad een tof spel! Ik kon het niet meer neerleggen.

 2. […] download tip : tricky castle […]

Een reactie achterlaten