OMG! Zoveel geld hebben wij al uitgegeven aan Escapen!

Escapen kost geld. Maar hoeveel kost escapen nu precies? Ik zoek het uit.

Excel

Behalve escapen heb ik ook een passie voor Excel. Wie verliest er zich niet in het maken van een fijne spreadsheet met ditto grafiekjes en draaitabellen. Onder het motto “meten is weten” neem ik eens onze escape kosten onder loep.

De cijfers

Tijdens de pandemie moesten we, om niet helemaal cold turkey te gaan, overgaan tot het spelen van escape spelletjes, boeken en puzzels. Tot zover ik weet hebben we nu elk spel gespeeld uit de Unlock!, E.R., exit en pocket escape reeks. Daarnaast waren er ook escape spelletjes van kleine bedrijfjes (onze volledige speellijst kan je hier terug vinden). Deze spelletjes variëren nogal in prijs. Unlock is de duurste (+/- 30 euro) terwijl pocket escape heel wat goedkoper is ( +/- 12 euro).

Ik bouwde ook in een opwelling mijn eigen escape kist, wat me 500 euro armer maakte ( hierover later wel eens meer).

De meeste escape rooms kosten evenveel per kamer onafhankelijk het aantal deelnemers, meestal tussen de 100 en 120 euro. Onze speellijst kan je hier inkijken.

Omdat wij meestal met twee of drie spelen zijn de kosten relatief hoog. Daarom een formele dankbetuiging aan collega’s, familie en vrienden voor hun bijdrage aan onze escape-verslaving.

hoeveel kost escapen

Hoeveel kost escapen?

Wanneer we al deze cijfers bij elkaar tellen komen we de toch aanzienlijke som van 4400 euro. Slik?!? Hadden we daarmee niet beter een reisje geboekt of een coole gadget gekocht of beter nog geïnvesteerd in een ETF?

Nee hoor! Samen is dit goed voor bijna 100 uur plezier en talloze leuke herinneringen. Doe wat je gelukkig maakt!

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] gaven al een klein fortuin uit aan escape rooms en escape games. Hoeveel precies dat lees je hier. En hoe jij minder kan uitgeven dat lees je […]

Een reactie achterlaten