Onze favoriete escape apps

Aan mijn gsm zal je zien dat ik niet vies ben van een casual game hier en daar. Ik heb twee absolute favorieten onder de escape apps. Deze twee games zijn elkaars tegenpolen. Enerzijds heb je Nicolet.jp, een schattige escape app en anderzijds heb je Rusty lake een duistere escape app met een lugubere verhaallijn.

Escape apps van Nicolet.jp

escape app

Nicolet.jp heeft een heleboel super snoezige mini escape spelletjes gebundeld in een escape game collectie. In elk spelletje staat een onschuldige verhaaltje centraal. Zo help je bijvoorbeeld in het escape game “kite” de poes zijn vlieger terug te vinden. In het escape game “Café” help je beer om maaltijden te bereiden. Al deze escape-spelletjes spelen zich allemaal af in een dierenwereldje bevolkt door poezen, muizen, bevertjes en andere schattige wezentjes.

escape app

De gameplay

De bediening is erg eenvoudig en heel intuïtief. Tik op de objecten om ze te onderzoeken, selecteer de pijlen om te navigeren doorheen de ruimte. Je kan objecten verzamelen en combineren. Er is een auto save functie zodat je later altijd nog eens terug kan komen. De games op zich zijn niet heel erg moeilijk en kun je meestal zonder hints binnen de 30 minuten uitspelen.

Download de escape game collection voor Android en voor Apple .

Escape apps van Rusty Lake

Rusty lake neemt je mee naar het surrealistisch rusty lake universum. Hier kom je om je verleden te ontdekken. Duistere herinneringen worden bloot gelegd. Andere herinneringen blijven opgeslagen in de kubussen van meneer uil. In Rusty lake volgen mysterieuze en enge gebeurtenissen elkaar op.

Rusty lake maakte ondertussen al 10 spelletjes in de “cube” reeks. Alle spellen zijn complementair en leiden je dieper in deze enge wereld.

De gameplay

De gameplay is heel gelijkaardig aan die van Nicolet.jp. Het is zo een typische point & click escape game. Het grootste deel van de spelletjes van Rusty lake zijn gratis maar ze hebben ook enkele betalende games. Normaal gezien betaal ik niet voor gsm spelletjes maar voor de rusty lake Hotel maakte ik toch graag eens een uitzondering.

Start je reis door Rusty lake met mijn favoriet cube escape: seasons voor android en IOS.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] Nog meer leuke escape apps tips? Hier lezen […]

Een reactie achterlaten