Ons sollicitatie avontuur bij Modern treasure hunt

Toen ik egyptologie studeerde deed ik dit enerzijds omdat ik net een prachtig boek van Christian Jacq had zitten lezen over Ramses II en anderzijds omdat ik me graag een avontuurlijk leven als een real live Lara Croft voorstelde. Onbekende tempels ontdekken, geheime talen ontcijferen en onthullen wat verloren was gewaand. De realiteit van een echte archeologische opgraving viel echter dik tegen.

Fast forward 10 jaar…

Een vacature voor schattenjager bij modern treasure hunter verschijnt in mijn mailbox*. Dit is een nieuwe kans om mijn Lara Croft dromen te laten uitkomen!

Een vacature voor schattenjager dat zie je immers niet elke dag. De sollicitatieprocedure kan dus ook niet alledaags zijn. Wij zijn bij de gelukkige die uitgenodigd worden om deel te nemen aan de sollicitatie procedure. Tijdens een conferentie call worden de details van de online zoektocht uit de doeken gedaan. We moeten een spoor van aanwijzingen volgen en in totaal 11 raadsels oplossen. De eerste persoon over de eindmeet krijgt een positie aangeboden als schattenjager. Onze tegenstanders zijn niet de minsten, stuk voor stuk experten in raadsels en codes.

Gelukkig herkennen wij de meeste codes snel ( 5 meest voorkomende codes snel herkennen) en spotten we de verborgen boodschappen in teksten. Zo reizen we van de ene locatie naar de andere. Tot we op een gegeven moment op zoek moeten naar een rood boek. Hier verspillen we veel tijd en de zoektocht begint zijn tol te eisen. Google earth is niet onze vriend maar het lukt ons uiteindelijk toch om na 1 uur 42 minuten de eindbestemming te bereiken.

Modern treasure hunt

Conclusie – modern treasure hunt

Dit is het perfect spel voor iedereen die net als ik een Lara Croft/ Indiana Jones fantasie heeft. De raadsels zijn gevarieerd en heel professioneel in beeld gebracht. Er is zowel een Nederlandstalige als een Engelse versie van Treasure Hunter beschikbaar. Deze escape room is volledig virtueel te spelen, het enige wat je nodig hebt is een goede internet verbinding en een portie gezond verstand. Leuk om in groep te spelen maar ook perfect mogelijk om alleen te ondernemen. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Treasure hunter en andere spelen van modern treasure hunt kan je kopen via hun website.

Van dezelfde maker kan je ook het fysieke escape spel de VOC schat proberen. Een absolute aanrader.

*artikel mogelijk gemaakt met dank aan Modern Treasure Hunt*

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

3 reacties

  1. het ziet er allemaal heel professioneel en aantrekkelijk uit. ook vlot en aantrekkelijk geschreven.

  2. […] Lees ook onze ervaring met het online spel modern treasure hunter […]

  3. […] Probeer dan eens modern treasure hunt. Lees zeker ook onze review. […]

Een reactie achterlaten