Piratenschat gevonden in Beerzel!

Deze week verbleef ons zoontje bij mijn ouders aan de zee. We maakten dankbaar gebruikt van onze extra vrije tijd door een bezoekje in te plannen aan break out masters in Beerzel.

We werden ontvangen door een vriendelijke piraat. De ontvangstruimte was leuk ingericht in hetzelfde zeerovers thema en zo zat de sfeer onmiddellijk goed.

We begonnen in een goed tempo aan de kamer en binnen de eerste minuten wisten we de eerste luiken te openen. Wij vonden het heel leuk hoe er op een alternatieve manier gebruik werd gemaakt van nautische voorwerpen. De puzzels zitten vol met technologische elementen, dit kan soms geforceerd overkomen maar in deze kamer werkten ze allemaal perfect en waren ze goed verwerkt in het thema en de objecten.

Er was geen scherm aanwezig in de kamer. De tijdsindicatie en hints werden meegedeeld via een luidspreker in de kamer. De begeleiding was goed en er werd ook een uitgebreide nabespreking voorzien.

Op het einde lieten onze observatie-talenten ons wat in de steek en hadden we hulp nodig om het laatste raadsel op te lossen.  We vonden de schat met nog 3 minuten op de klok!

Lees ook: escapen met kinderen

Lees ook: altijd escape succes!

Onze conclusie

Alles wat je verwacht in de hut van een piratenkapitein was aanwezig en werd op een logische manier verwerkt in de puzzels.  De enige puzzel die ik zou aanpassen is die met de “legende” waarbij men beter exact dezelfde symbolen moet gebruiken en niet “ongeveer dezelfde”.

In de buurt vind je ook eetgelegenheid en voldoende parkeerplaats.  Het viel ons ook op dat er extreem veel frietkoten waren!?! ( al drie in de straat)

Kamer en decor

Puzzels

Ontvangst en begeleiding

Meer in het thema zeemannen en piraten!

Bekijk ook onze favoriete top 10!

10 beste escape rooms

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten