Raven Zaventem een totale flop!

Raven Zaventem is gesitueerd in het midden van een bedrijvenpark. De locatie heeft duidelijke signalisatie en er is een overvloed aan parking. Bij aankomst viel ons de enorme grote van de locatie op want we moesten een tijdje ronddwalen voor we iemand vonden. Je kan hier 3 escape rooms spelen en ook meerdere VR games. Er zijn meerdere lobbies en een bar met biljart tafel en arcademachines. Wij speelden een game of thrones geïnspireerde kamer genaamd de “Rise of the three eyed raven”.

Het onthaal

Raven Zaventem

Het onthaal was a-typisch. We kregen niet de gewoonlijke instructies noch de vraag om onze gsm’s weg te leggen. De spelbegeleider zei vrolijk: ” alle puzzels zijn lineair en je kan enkel de puzzels oplossen die verlicht zijn” alsof dit positief was?!? Wij kregen een lantaarn mee en een raaf die diende als walkietalkie. Hij drukte ons wel 3 keer op het hart om eerst op zoek te gaan naar de draak.

Er was ook een vreemde stilzwijgende tweede persoon die de spelbegeleider als een schaduw volgde. “Zoek de draak” riep de spelbegeleider nogmaals en toen startte het spel.

De Kamer

De Kamer was een zwarte geschilderde slecht verlichte ruimte met een puzzel in elke hoek en ééntje in het midden en daarmee is alles wel gezegd. Wij kregen zeer sterk het vermoeden dat dit zo een typische pre-made kamer is die je bestelt op het internet. De decoratiestuks op zich waren wel knap en paste in het thema maar misten toch samenhang.

Aan de ruimte zelf was absoluut niets gedaan. Ik hoop dat de uitbaters eens de bloedgravin in retie zullen bezoeken om te begrijpen hoe ze een gewone ruimte kunnen omvormen tot een echte middeleeuws kasteel. Tijdens de intro had de man ook nog gezegd dat alle decoratie op het plafond puur decoratief was. Vreemd, vermits er geen decoratie aan het plafond was.

De puzzels

Er was geen enkel typisch slotje te vinden in deze ruimte. Alle puzzels waren voorzien van de nodige technologie. Helaas waren er veel technische mankementen.

Raven Zaventem spin puzzel

1. De raaf (= de walkietalkie) werkte niet en gaf om de 5 minuten een typisch foutsignaal.

2. Eén van de zwaarden moest een stuk geluidsfragment laten horen maar dit werkte de eerste 10 keer niet.

3. Eén van de automatische deurtjes ging niet automatisch open maar moest praktisch losgerukt worden.

4. Onverstaanbare audio, die volledig overstemt werd door de achtergrond muziek

5. Puzzel was opgelost maar er gebeurde niets

6. De magnetische puzzel werkte niet consistent

De puzzels op zich waren weinig geïnspireerd en hadden behalve de vormgeving geen connectie met het verhaal.
Wij missen bijvoorbeeld de link tussen Game of Thrones en een enorme spin, was dat niet lord of the rings? De puzzels zelf waren niet overdreven moeilijk (behalve ééntje) zodat het lineaire karakter nog enig sinds verteerbaar was.

De spelbegeleiding

De spelbegeleiding was gewoon niet goed. We kregen ten eerste ongepaste tips op verkeerde tijdstippen en ten tweede liep de spelbegeleiding vrolijk de kamer binnen om naar de niet functioneerde raaf te komen kijken. Hij concludeerde dat de raaf wel werkte (wat niet zo was) en verklapte ter loops alles wat we daarna moesten ondernemen.

Raven Zaventem conclusie

game of thrones

Raven Zaventem is gericht op bedrijfevents. Je voelt het gebrek aan passie, het ontbreken van een echte ziel. Dit is een pure money grab. Dit doet mij echt verdriet want ik zie al die arme mensen voor me die op teambuilding gaan en die hier voor het eerste kennismaken met een escape room. Deze mensen zullen concluderen dat escape rooms saai en frustrerend zijn. Vervolgens zetten ze nooit nog een voet in een andere ‘bezielde’ escape room.

Deze game of thrones escape room was ongeveer even slecht als seizoen acht van de Game of Thrones serie.

Dus nee, dit is geen aanrader en staat absoluut niet in onze top 10.
Wie wel? Dat ontdek je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten