Review: Escape from the Grand Hotel

Escape from the grand hotel

Onze Tijd: 33 min 10 seconden
Aantal tips: 0
Onze score: 6.5/10
Aantal raadsels: 8
Moeilijkheidsgraad: 1 sterren

Het verhaal

Slechts vijf jaar geleden was “the grand hotel” de hotspot voor royalty’s, modellen en filmsterren. Allemaal vochten ze voor een nacht tussen de zijden lakens in één van de luxueuze kamers van het hotel, of om een ​​culinair meesterwerk uit de keuken te proeven. Het hotel was steeds maanden op voorhand volgeboekt en een reservatie maken was alleen mogelijk voor de meest elitaire gasten.

De eigenaren van the grand hotel waren de notoier familie Blossom. Vijf jaar geleden kondigden Amanda en Christopher blossom echter aan dat ze het hotel zouden over laten aan hun zoon Kurt, als cadeau voor zijn eenentwintigste verjaardag.

Kurt verdween echter op de dag van zijn eenentwintigste verjaardag. Niemand wist waar hij naar toe was! Geruchten vulden de lobby van ” the grand hotel”. Amanda en Christopher Blossom wanhopig en vol verdriet lieten het hotel verloederen. Tot “the grand hotel’ nog maar slechts een schaduw was zijn voormalige glorie.

Tot op een dag Kurt en zijn nieuwe vrouw verschijnen…en jij een uitnodiging in dus bus ontvangt.

Escape from the grand hotel

Onze conclusie

De doos kondigt “escape from the grand hotel” aan als een spel van 90 minuten. Er is wel wat leeswerk maar de raadsels zijn op te lossen met twee vingers in je neus. Wij waren dus al na een dik half uur uitgespeeld.

Het sterkste punt van dit spel is het verhaal, dat stukje bij beetje wordt onthult door heen het spel. Een goede voorlezer ( met een brits accent) maakt hier het verschil. De raadsels zijn geschikt voor beginners en kinderen. Van de 8 raadsels vond ik er slechts ééntje echt origineel. Het spel is herspeelbaar en voorziet hiervoor ook een duidelijke uitleg. Een ander Pluspunt was dat voor sommige raadsels een duplicaat werd voor zien zodat ook in grotere groep iedereen mee kon zoeken. In het kort, noch een slechte spel noch het beste.

Heb je zoals wij alle Nederlandstalige spelletjes al gespeeld en wil je eens een Engelstalig spel proberen? Escape from the Grand Hotel kan je hier vinden.

P.S. Onze volledige speellijst vind je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten