Review: Puzzle adventures – the secret of the scientist

Onze Tijd: niet getimed – puzzelmodus
Onze score: 8.5/10
Aantal hints: 1
Aantal raadsels: 6
Moeilijkheidsgraad: 3 sterren

Escape room the game – puzzle adventures  werkt weer met een nieuw soort decodeer schijf. Deze decodeer schijf stel je zelf samen met 4 puzzelstukken met daarop vormen, cijfers en letters en een basis decodeerplaatje. Afhankelijk van de gekozen puzzelstukken moet je de vier puzzelstukken tegen of met de klok mee moet draaien. De inkepingen in de puzzelstukken onthullen vervolgens het te openen compartiment. In elk compartiment vind je een zakje met puzzelstukje en eventueel wat extra onderdelen die je nodig hebt om het raadsel op te lossen. Op het flapje staat het verhaal en de opdracht die je moet uitvoeren. We hadden één hint nodig maar dat was alleen nodig omdat we iets heel duidelijk over het oog zagen.

puzzle adventures – the secret of the scientist

De raadsels zelf waren logisch en hadden net de gepaste moeilijkheidsgraad waardoor er steeds een lekkere vaart in het spel zat. De puzzels waren getekend in een vogelperspectief en hadden een verrassende vorm waardoor de eerste puzzel veel langer duurde dan we hadden geanticipeerd op basis van het aantal stukjes. Ik schat dat we ongeveer 90% van de tijd aan het puzzelen waren en de overige 10% spendeerden aan het oplossen van de raadsel. Je eindigt met een super cool geheel van alle zes puzzels!

Ik had eerst nog reservaties over het aankopen van nog een escape puzzel na een mindere ervaring met de Ravensburger escape puzzel- het draken labo. Maar deze puzzel heeft alle verwachting overtroffen. Magnesium soep vond dit zelfs het beste escape spel ooit! Persoonlijk zet ik the secret of the scientist niet op de allerhoogste plek maar het is zeker en vast een aanrader.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] raadsels vonden we wel erg makkelijk en we kregen dus net als bij “ the secret of the scientist” het gevoel dat dit meer een puzzel met iets extra is dan een escape room spel.Toch valt er wel […]

Een reactie achterlaten