Review: Escape room thriller de schaduw van de raaf

In de schaduw van de raaf geniet je van een spannend verhaal doorspekt met raadsels. De raadsel wijzen je de weg naar de uitgang. Dit is reeds de 4de escaperoom Thriller van Eva Reich. Van haar hand zijn ook beschikbaar: Het geheim van de speelgoedman, Gevangen in de sneeuw en 24 dagen tot Kerst.

de schaudw van de raaf

Een escape room thriller – hoe werkt dat?

Deze escape room thriller lees je niet als een gewoon boek. Op iedere dubbele pagina begint een nieuw hoofdstuk. Je moet een raadsel oplossen om te weten waar het verhaal verder gaat.

Elk raadsel heeft meerdere mogelijke oplossingen die overeenkomen met de detail van een afbeelding. Alleen bij het juiste antwoord staat het detail dat je op de tussenpagina’s van het boek kunt vinden. Zo kan je niet per ongeluk de verkeerde pagina openscheuren.

Het verhaal

Wat een gezellige reünie had moeten worden met oude klasgenoten en vrienden verandert  in een nachtmerrie wanneer Lisa en haar vrienden opgesloten worden in het oude verlaten schoolgebouw. Iemand is erop uit om hen te straffen. Lissa ontdekt dat dit te maken heeft met een donker geheim van haar vrienden. Een spoor van mysterieuze raadsels leidt je steeds verder terug in het verleden.

De schrijfstijl is nogal pompeus en vol adjectieven. Het verhaal is eerder voorspelbaar. Lissa, het hoofdpersonage verklaart in elk hoofdstuk onder de indruk te zijn van haar oude klasgenoten. Die woorden kwamen zo vaak voor dat het bijna hilarisch werd.

Ik vond het onnodig dat in elk hoofdstuk de personages aan elkaar het raadsel van het vorige hoofdstuk uitlegden. Je wist namelijk al wat de oplossing was want anders had je deze bladzijde niet gevonden.

De puzzels

Het verhaal telt in totaal 20 hoofdstukken met ditto aantal 20 puzzels. Ik vond de puzzels echt super gemakkelijk. Met uitzondering van één puzzel waren alle puzzels binnen de minuut opgelost. Daardoor voelde ik me niet uitgedaagd maar bleef er wel vaart zitten in het verhaal. Er is geen hint systeem in dit boek dat verklaart dus wel waarom de raadsels niet te moeilijk mogen zijn.

De schaduw van de raaf – Conclusie

Een escape boek is een leuke manier om je lees-ervaring interactiever te maken. Eva Reich zal met dit verhaal geen prijzen winnen maar ze heeft het concept wel heel goed uitgewerkt. Het verhaal, de vormgeving en de puzzels vormden samen een mooi geheel. Het openscheuren van de bladzijdes werkt verslavend. In zijn categorie vond ik dit escape boek veel coherenter en leuker geschreven dan de escape room boeken van Ivan Tapia.Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. […] Lees ook onze review van Eva Eich’s andere escape thriller de schaduw van de raaf! […]

  2. […] een boek van de schrijfster van de schaduw van de raaf. Een boek met wat extra […]

Een reactie achterlaten