Review: Exit het spel – het betoverde bos

Onze Tijd: 57 min 10 seconden
aantal tips: 2
Onze score: 6.5/10
Aantal raadsels: 10
Moeilijkheidsgraad: 2 sterren

———————–

“Er was eens… een als ontspanning bedoelde boswandeling. Maar als je een brug in het woud oversteekt verdwijnt die plotseling achter je.” Zo begint het laatste nieuwe avontuur in de exit reeks.

Deze keer neemt het exit spel ons mee op een reis door het sprookjesbos. We hebben slechts één uur om te ontsnappen uit dit betoverde bos, zo niet zijn we gedoemd om de rest van onze dagen te slijten als een personage in een sprookje. Tijdens onze reis door het betoverde bos maken we kennis met de boze wolf, de zeven geitjes, vrouw holle en assepoester. We helpen de sprookjesfiguren met het oplossen van raadsels. De sprookjesfiguren helpen ons op hun beurt om de uitgang van het betoverde bos te vinden.

Zoals we gewoon zijn van de exit spellen maakt ook het betoverde bos op een intelligente manier gebruik van alle onderdelen van het spel.  Er moet geschreven, geknipt en gevouwen worden en deze keer moeten we ook ons tekentalent bovenhalen. Door het lineaire spel en de relatief eenvoudige puzzels is dit het ideale spel om jongere kinderen te laten kennis maken met escape room spellen. Op het einde krijg je ook nog een leuke extra verassing. Wij klokten af op 57 minuten en 10 seconden met 2 hulpkaarten, dat is goed voor een 9/10.

In onze opinie was Exit het spel – het betoverde bos één van de minste uit de hele exit reeks. Zowel het sprookjesboek concept met veel verhalende tekst en de lineaire opzet van de raadsels waarbij de puzzels één per één moesten opgelost worden lagen ons minder. Ze zijn daarentegen ideaal voor beginnende en jongere escapers.

Zelf ook een sprookjesachtige avond beleven? Exit het spel- het betoverde bos vind je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten