Review: Pocket Escape room – Ontsnapping uit ALCATRAZ

Onze Tijd: 55 min 04 seconden + 7 “straf minuten”
Onze score: 7.5/10
Aantal hints: 0
Aantal raadsels: 28
Moeilijkheidsgraad: 3 sterren

Review: Pocket Escape room

De Pocket escape room reeks is een spel zonder spelregels. Je volgt uitsluitend de aanwijzingen op de kaarten. Dit is erg makkelijk en vanaf het doosje opengaat begint het plezier!

Je wordt wakker met een zware hoofdpijn in een donkere koude cel. Je kijkt om je heen en tot je ontsteltenis ontdek je dat je gevangen zit in Alcatraz! Je weet dat het haast onmogelijk is om te ontsnappen uit Alcatraz. De zwaarbewaakte gevangenis ligt op een eiland. Om het vaste land te bereiken moet je zwemmen door een ijzig zee vol met haaien. In 64 kaarten ontdekt je waarom je in Alcatraz bent, wie je kan vertrouwen en hoe je moet ontsnappen.

Er zijn in totaal wel 28 raadsels! Laat het aantal raadsels je niet afschrikken. Veel raadsels focussen zich op je observatie vermogen. Daarnaast heb je ook een portie logisch denken nodig en moet je alle informatie en voorwerpen juist combineren. Op verschillende momenten in het spel splits je de kaarten op in verschillende stapels. Dit zorgt ervoor dat de spelers elk apart aan een puzzel kunnen werken. Spelers overleggen ook welke actie er eerst moet plaats vinden.

Het pocket escape room doosje vermeld dat het spel slechts één keer speelbaar is omdat na de eerste speelsessie de puzzels bekend zijn. Het is echter niet zo dat de kaarten gevouwen, geknipt of beschreven moeten worden zoals bij de exit spellen. Dit betekent dat je het spel kan uitlenen aan familie of vrienden of dat je het na 5 jaar zelf nog eens onder het stof kan halen.

Pocket escape room – Conclusie

Ontsnapping uit Alcatraz vonden wij met stip de beste van alle de pocket escape room spelletjes.

Op het doosje staat dat het spel geschikt is voor 1 tot 6 spelers. Wij spelen deze pocket escape room spelletjes liefst met zen tweeën. Zo heeft iedereen genoeg te doen en kan iedereen de kaarten van dichtbij bekijken. Wij raden aan om het spel met niet meer dan vier personen te spelen.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten