Review: Unlock! 9- Legendarische avonturen

Wat hebben Robin Hood, Sherlock Holmes en een superheld gemeen?  Ze zijn al jaren de inspiratie voor vele spannende verhalen. Het Unlock! team ontwierp opnieuw drie escape-avonturen en bundelde deze legendarische avonturen in een escape box. Het actieverhaal en Robin Hood speelden we al enige tijd geleden. Sherlock Holmes moest er vorige week aan geloven. Tijd voor een review!

Unlock! reeks

Unlock is mijn favoriete escapereeks. De verhalen zijn divers en de puzzels zijn nooit eentonig.
Met deze reeks heb je een app nodig, maar deze wordt heel erg goed geïntegreerd in het spel.
De app wordt ook soms verrassend toegepast.

P.S. wist je dat je Unlock ook een aantal gratis demo-games heeft. Lees er hier meer over!

Actie verhaal

Het spel start midden in een wilde achtervolging.
Je moet de juiste oplossingen vinden om het er heelhuids vanaf te brengen. Het verhaal is origineel en had een leuke twist. Deze zal ik zeker nog eens spelen met ons zoontje.

Robin Hood – dood of levend

Dit avontuur brengt je naar de bossen van Sherwood. De kwaadaardige sheriff heeft Robin Hood gevangen en zal hem terecht stellen. Lukt het je om hem samen met zijn kompanen te helpen ontsnappen? De finale van het spel was goed gevonden. Dit spel doet je zaken in het juiste perspectief plaatsen. ­čśë

Sherlock Holmes – De zaak van de verschroeide engelen.

Sherlock Holmes, de bekende detective vraagt je op zoek te gaan naar de dader van enkele recente moorden. Je gebruikt al je deductievermogen om je door Londen te bewegen en de dader te vinden. Persoonlijk vond ik de raadsels in dit avontuur soms wat vergezocht. Of moet ik mijn brein wat meer trainen?

Conclusie

De spellen van Unlock! bevatten steeds uiteenlopende verhalen en gaan niet snel vervelen. In deze doos zitten opnieuw drie sterke avonturen. Ik genoot erg van het spelen van Robin Hood en Actieverhaal, maar bij het Sherlock avontuur leek het toch wat lang te duren. Ook al was dit derde verhaal wat minder, deze uitgave van Unlock! is opnieuw een aanrader.

Heb je zin om Unlock! 9 – legendarische avonturen te spelen?
Je vindt het spel hier.

Benieuwd naar nog Unlock! reviews?

Meer lezen?

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten