Slechtste Exit game? lord of the rings.

De nieuwste toevoeging aan de Exit Game -reeks, “In de schaduw van Midden -Aarde” is gebaseerd op de ring trilogie van J.R.R. Tolkien. In dit spel werken de spelers samen met Frodo en de andere helden van in de ban van de ring om het op te nemen tegen Sauron.

Mijn eerste kennismaking met de boeken van Tolkien was al in mijn kindertijd, wanneer mijn vader mij voorlas uit ” de Hobbit”. Hij vertelde me ook verhaaltjes over “sterke Jan”, waarvan later bleek dat deze een soort vrijelijke vertelling waren van de avonturen van Frodo en Sam. Heel wat jaren later kwam de eerste Lord of the rings film uit. Ik weet nog goed hoe ik na de examens samen met mijn vriendinnen naar de Kinepolis gingen en we collectief verliefd op Legolas buiten kwamen. Waarmee ik maar wil zeggen dat ik wel degelijk goed bekend ben met deze franchise.

exit game in de ban van de ring

Het grafisch design en verhaal van dit spel waren zeer nauw verboven aan de wereld van Tolkien. De puzzels volgden netjes de chronologische volgorde van het verhaal. De spelers nemen de rol op zich van het hulpje van Gandalf. Ondanks het leuke concept vond ik het hele spel maar niets. De puzzels waren eerder vergezocht waardoor hints onvermijdelijk waren. Ik vond dit eerder een niveau 4 of 5 in plaats van niveau 2. Voor sommige raadsels was er ook wat knutsel-gepruts nodig. Hierdoor kreeg het spel nooit vaart.

exit game schaduwen boven midden aarde spelverpakking

Conclusie

Geen enkele puzzel kon mij bekoren. Ik vond het geheel eerder ongeinspireerd en misschien zelfs saai. Ondanks de fijne artwork en de trouw aan het orginele Tolkien universum vinden wij dit het allerslechtste spel in de hele exit reeks.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten