Agatha Crispie- Speurboek voor kinderen

Agatha Crispie, de katten detective ontvangt een vreemd briefje van het sprookjes volk. Er zijn een heleboel mysterieuze ontvoeringen in sprookjesland. Agatha Crispie neemt je mee op reis naar 8 verschillende plekken in sprookjesland. In deze wonderlijke fantasiewereld kom je allerlei grappige varianten tegen van de bekende sprookjesfiguren. Zo help je bijvoorbeeld Aladindon de kalkoen zijn toverlamp te vinden en wit geitje en de 7 honden ontsnappen uit de mijn.

Agatha Crispie

Goede eerste indruk

Met veel zin begonnen mijn zoontje en ik aan dit boekje. De illustraties zijn fantasievol en nodigen uit tot nadere inspectie. Wij vonden het ook heel leuk hoe elk raadsel de locatie zowel langs buiten, als lang binnen laat zien. Bekijk hier de online inkijk versie.

Onoplosbare raadsels

Het boek verscheen origineel in het frans en tot onze spijt stellen we vast dat de vertaler van dienst enkele serieuze steken heeft laten vallen.

zo zorgt een vertaalfout in onderzoek vier voor een onoplosbaar raadsel. Witgeitje spreekt over een personage met lange jurk (dit kan alleen maar de koningin zijn). Echter in de oplossing staat er dat men verwees naar iemand met een lange jas. Erg frustrerend!

lees ook: schatzoekers van het kuala archipel

In onderzoek 8 zit nog een onoplosbaar raadsel. Probeer zelf maar eens te bepalen of jij de kinder kan ordenen van oud naar jong?

raadsel 8
  • Dikhuid spreekt van een rotte zus, hieruit kunnen we niet afleiden vera jonger of ouder is dan Dikhuid. ( dit kan wel volgens de oplossing?)
  • de koning spreekt van haar oudste dochter , de oplossing gaat er dan maar vanuit dat dit sowieso ook haar oudste kind is. Een oudste dochter is echter niet noodzakelijk het oudste kind. Ze kan namelijk een hele resem oudere broers hebben.

Daarnaast zien we ook enkele kleine foutjes in de vormgeving.

Heel leuk concept maar enkele cruciale (vertaal)fouten

Agatha Crispie is heel leuk en fris geïllustreerd. Perfect voor kinderen die fan zijn van “Waar is wally”.
Zoals hierboven beschreven zijn er echter enkele belangrijke fouten het boek ingeslopen waardoor sommige raadsels onoplosbaar zijn. Dit vinden we eigenlijk helemaal niet OK. We veronderstellen wel dat deze in een tweede druk zullen verdwijnen.

Meer lezen

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten