the baron, the witch and the thief – review

Het verhaal

Na een lange werkdag wandel je naar huis. Als notaris ben je één van de weinige bewoners die kan lezen en schrijven. Voor de deur word je opgewacht door je buurman die je verteld dat je vrouw is meegenomen door de Baron.  Je vrouw wordt beschuldigd van hekserij en zal morgen terechtgesteld worden. Alles lijkt verloren, maar gelukkig heeft Gerard een plan om haar te redden…

Het spel

Je begint het spel met een doos met zes gesloten vakjes. Het spel vertelt je welk vakje je als eerste mag openen.  In het vakje zit een kleine mini-puzzel en het raadsel dat je moet oplossen om het vervolg van het verhaal te weten te komen.  Door het vogelperspectief en de vreemde vorm van de kamer neemt het puzzelen meer tijd in dan ik had verwacht voor de kleine hoeveelheid puzzelstukjes.  

De raadsels vonden we wel erg makkelijk en we kregen dus net als bij “ the secret of the scientist” het gevoel dat dit meer een puzzel met iets extra is dan een escape room spel.

Toch valt er wel heel wat positieve dingen te vertellen over de escape room- puzzle adventure series. Ik ben fan van de decodeer schijf. Deze decodeer schijf moet je zelf samenstellen met 4 puzzelstukjes. Je moet het raadsel oplossen om te achterhalen welke puzzelstukjes je zal moeten gebruiken.  Vervolgens draai je decodeer schijf rond zoals aangegeven op de puzzelstukjes. De inkepingen in de puzzelstukken tonen het volgende te openen compartiment. Ik vond het ook fijn dat er verschillende eindes waren.

Conclusie

Leuk maar alleen als je ook van puzzelen houdt.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten