Tomb robbers: escape room the game review

Een tijdje geleden deelde ik mijn escape wishlist!
Eén van de spelletjes was Tomb robbers, een expansion pack op het basis spel van escape room the game.

tomb robbers escape
tomb robbers escape

In Tomb robbers kruip je in de huid van een stel grafrovers die een antieke schatkaart op de kop heeft weten te tikken. Deze schat leidt je rechtstreeks naar de ingang van de graftombe van Osiris. Tijdens je grafroverspraktijken geraak je echter in de problemen wanneer er in een snel tempo zand begint binnen te stromen in de tempel.

Zoals elke escape room te game spel bestaat ook deze tomb robbers uit drie hoofdopdrachten waarbij er steeds vier sleutels verzameld die vervolgens de decoder ingaan. De decoder laat vervolgens ofwel een verlossende “pling” horen of een beschamende “pweeeent”.

Kort samengevat: deze keer was het meer “pweeent” dan “pling”. De eerste twee delen gingen absoluut niet lekker en we finishten net buiten de tijd. Deel één vonden we repetitief en deel twee eerder ambigue geschreven. Deel drie daarentegen was goed en gevarieerd.

Persoonlijk had ik ook gewetensbezwaar om (ook al is het hypothetisch te pretenderen) een grafrover te zijn. Zoals jullie, al dan niet, weten ben ik van opleiding Egyptoloog/archeoloog. Het idee om een eeuwen oud artefact te beschadigen voor geld gewin maakt mij dan ook helemaal loco.

Conclusie

Wij vonden Tomb robbers één van de minste uit de hele Escape room the game reeks. Dit kwam niet in het minste omdat we er helemaal niets van bakten. Tomb robbers kan je onder andere hier kopen.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. […] Andere escape room the game review lezen? Spel kopen […]

  2. […] Lees ook onze review van tomb robbers in deze reeks. […]

Een reactie achterlaten