De verlaten Bibliotheek – Tucker’s Fun factory

Onze Tijd: 45 min
Aantal Hints: 0
Onze score: 7/10
Aantal raadsels: 11
Moeilijkheidsgraad: 3 sterren

verlaten bibliotheek materiaal

In dit spel zit je opgesloten in een verlaten bibliotheek en probeer je zo snel mogelijk te ontsnappen. Gelukkig zijn allerlei hints en raadsels verborgen in de stoffige boekenkasten om je naar de uitgang te begeleiden. Er zijn in totaal tien raadsels en één verbindend eindraadsel. Er liggen steeds maximaal 4 raadsels open op tafel, daarom is het maximum aangeraden aantal spelers beperkt tot 4 personen. De raadselkaarten moet je eerst linken aan de juiste hintkaarten om zo tot een oplossing te komen. Wanneer je alle raadsels hebt opgelost rest je alleen nog om alle informatie te verbinden in de laatste eind puzzel.

Het spel had een goede variatie in de moeilijkheidsgraad van de raadsels. De meeste raadsels konden we snel oplossen maar ééntje vonden we een echte breinbreker. Er is wel wat voorkennis nodig die misschien niet altijd evident is. Zo moet men bijvoorbeeld de waarde van het getal pi herkennen en de logica achter een vierdelig getallenstelsel begrijpen. (gelukkig hadden wij daarvoor mijn broer).

De verlaten bibliotheek is in essentie een verzameling losse puzzeltjes zonder samenhang. Best leuk, maar geen absolute topper. Pluspuntje is wel dat je na het spelen het spel terug in zijn oude staat kan brengen. De verlaten bibliotheek is daarnaast ook een ideale escape spel om lekker in je eentje te spelen. Ik heb in elk geval geen spijt van deze aankoop.


Ook zin om de weg te zoeken tussen de stoffige boeken? De verlaten bibliotheek koop je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] maar fijn. En dus perfect voor in de valies. Wij schreven al een review over onze ervaring met de verlaten bibliotheek […]

Een reactie achterlaten