UNDO – verander het lot – review

Zou het niet handig zijn als je CTRL+Z ook in het echte leven zou kunnen gebruiken. Dat is namelijk de speciale kracht waarvoor jij beschikt als architect van het Lot. Je kunt de tijd stilzetten en naar specifieke momenten in het leven van een overleden persoon springen en de tijd stilzetten om gebeurtenissen in het leven van de overledene ongedaan te maken. Een architect kan slechts minimale wijzigingen aanbrengen maar hopelijk zijn deze genoeg om het leven van overleden persoon te redden.

Verboden Kennis

Wij speelden UNDO – verboden kennis. Het verhaal speelt zich af in de mythische wereld van HP Lovecraft. Je komt terecht in Arkham Massachusetts in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Ik had het spel al gezien maar was een beetje afgeschrokken door de slechte reviews op bol.com. Deze week zagen we echter een afgeprijsde versie liggen in de boekenvoordeel en besloten we om UNDO toch een kans te geven.

Hoe werkt het?

Er is geen “echte handleiding” in plaats daarvan vertellen de kaarten je hoe het spel in zijn werk gaat. Het spelopzet is eigenlijk erg eenvoudig maar voelt initieel toch ingewikkeld aan. Je hebt een aantal kaarten met elk een verschillende functie. De tijdskaarten staan voor het aantal toegestane tijdsprongen. Vergrootglas-kaarten laten je toe bepaalde aspecten van het verhaal nader te onderzoeken.

Verhaalkaarten onthullen een moment dat tot het fatale ongeluk hebben geleid. Jij kiest ervoor hoe je de situatie wilt veranderen, vervolgens leg je je keuze vast met een levenslot kaart. Nadat je al je tijdsprongen hebt voltooid kijk je of je het lot van de overledene ten goede of ten slechte hebt veranderd.

Onze conclusie

Wij faalden voor ons examen als architect van het lot. Wij slaagden er niet alleen in om de situatie te verslechteren maar maakten de overleden zelfs waanzinnig. Oepsie! Toch vonden wij het een spannend spelletje waarin je kan speculeren, discussiëren en je fantasie op hol kan laten slaan.

Er moet wel een heleboel (voor)gelezen worden. Uiteindelijk is dit spel maar zo leuk als het gezelschap waarin je het speelt en zo spannend als je fantasie groot is.

Undo kan je hier kopen

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] Lees onze review over undo […]

Een reactie achterlaten