Unlock 6: tijdloze avonturen

We herspeelden onlangs Unlock 6: tijdloze avonturen. De herspeelbaarheid is natuurlijk een super voordeel van de Unlock reeks. We hadden nog wel vage herinneringen maar waren toch al genoeg vergeten om opnieuw verrast te zijn. Ik vermoed wel dat we toch een stuk sneller en efficiënter waren dan de eerste keer dat we deze spelletjes speelden.

De Noside Show

unlock circus noside

Onze Tijd: 45:03 min (2 strafpunten)
Hints: 0
Onze score: 9/10
Moeilijkheidsgraad: 1 slot (+/-2 sterren )

De hele middag heeft de promowagen door de straten van de stad gereden en is de komst van het Diosen circus door een man met een megafoon luid en duidelijk aangekondigd.

Geweldig! Jong, oud en alles ertussen: iedere inwoner heeft een toegangskaartje voor de eerste voorstelling gekregen. Laat de show beginnen.

Een Noside avontuur staat steeds garant voor leuke artwork en gek avontuur.
Hoe help je een tijger aan strepen? Hoe help je een messenwerper zonder messen? Wat doet een rekenpoedel?

Verschillende artiesten maken hun opwachting in de Noside show. De clown, de acrobaten, de goochelaar,…. je verzamelt ze allemaal in het circus programmaboekje tot de grote finale plaats vind. De combinaties van kaarten lijken op het eerste zicht heel gek maar zijn eigenlijk heel logisch.


Ik ben enorme fan van de typische Noside tekenstijl. De rekenpoedel, in het bijzonder, stal mijn hart. Al deze grappige artwork is van de hand van Legruth.

Arsène Lupin en de grote witte diamant

Onze Tijd: 33 min 39 sec
Hints: 1
Onze score: 8/10
Moeilijkheidsgraad: 2 sloten (+/-3 sterren)

Jullie zijn allemaal bewoners van een weeshuis in Parijs. de dagen zijn saai en jullie hebben bijna altijd een knorrende maag. Dit zou echter allemaal kunnen veranderen. Vandaag heeft iemand van jullie een mysterieuze brief gevonden van de beruchte Arsène Lupin.

Arsène Lupin is nu wereld bekend door de netfix hitserie. Deze franse meesterdief daagt ons uit en zijn raadsels voeren ons mee doorheen de straten van Parijs. Wij vonden dat er weer heel handig gebruik werd gemaakt van de app.

Het eindraadsel had een hoog “Bianca Castafiore” gehalte en waren we dus niet vergeten. Hierdoor konden we in een relatief snelle tijd afklokken.

Verdwaald in de tijd.

unlock

Onze Tijd: 38 min 48 sec
Hints: 0
Onze score: 7/10
Moeilijkheidsgraad: 3 sloten ( +/- 4 sterren)

De wolken donderen nog steeds wanneer jullie aankomen bij het huis van jullie vrienden, de excentrieke professor Alcibiades Tempus. Hij is geobsedeerd door tijd en heeft jullie gevraagd hem bij zijn huis te ontmoeten om zijn nieuwste uitvinding uit te proberen.

Maar nu jullie er zijn, is hij nergens te bekennen. De buren zeggen dat zijn huis door de bliksem getroffen is…

Dit spel focaliseert zich rond de interessante premise van tijdreizen. Waarbij onze daden en die van onze voorouders in het verleden invloed uitoefenen op het heden en de toekomst. Ondanks enkele intelligente raadsels en vonden we dit toch het minste spel uit deze doos.

unlock 6 tijdloze avonturen

Unlock! 6 Tijdloze avonturen kan je hier kopen. Probeer ook zeker de gratis Unlock! demo-avonturen.

Onze volledige speellijst vind je hier.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten