Unlock kids – een eerlijke review

Het lijkt erop dat Kinderen de nieuwste doelgroep zijn voor de escape spelletjes. Na het kinderspel van Escape room the game “Escape your house” zagen we nu ook Unlock kids in de winkel liggen. Niet veel later lag het dan ook bij ons op tafel!

Unlock kids bevat 3 werelden met elk twee avonturen. De boerderij, een schots kasteel en een pretpark. In totaal heb je dus 6 verschillende spelletjes die ongeveer 20 minuten duren. Het is wel noodzakelijk om de handleiding door te nemen want Unlock kids heeft een andere spelmechaniek dan de volwassen versie. Bij Unlock kids moet je voorwerpen en kaartjes combineren om zo tot bepaalde symbolen te komen. Heb je het juiste symbool gevonden dan wijst een legende met symbolen je de weg naar de volgende kaart. Tijdens het avontuur hou je je ogen goed open en inspecteer je elke kaart. Er staan namelijk allerlei geheime aanwijzingen op de kaarten.

Het is heel erg leuk dat je helemaal niet moet kunnen lezen om UNLOCK kids te spelen. De prentjes vertellen een heel duidelijk verhaal. Ons zoontje van 4,5 jaar was helemaal mee in het avontuur en kon zelf de cijfers herkennen en symbolen vormen. Ons lievelingsspel was het verjaardagsfeestje van Erik de eend waarin je postbode moet spelen en de vriendjes van Erik moet uitnodigen voor zijn feestje.

Conclusie

Net als alle andere Unlock games is ook deze unlock! kids weer een vijf sterren ervaring. Je krijgt 6 spelletjes in één doos. Het mooie is ook dat deze allemaal perfect herspeelbaar zijn. Kortom, een heel leuke, fantasieprikkelend spel perfect voor junior escapers.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] Weer een topper in de unlock reeks, deze keer heb je geen app nodig .Lees onze review hier. […]

Een reactie achterlaten