Verdwalen in een echt 19de eeuws doolhof?Dat kan in Loppem!?!

Aan de rand van het kasteelpark van Loppem ligt één van de weinige ‘echte’ doolhoven van België. De oorsprong van het doolhof van Loppem is niet helemaal zeker maar vermoedelijk ontwierpen de kinderen van de kasteel heer, Albert en Ernest van Caloen het doolhof. In 1873 werd het doolhof aangelegd in rode en groene haagbeuk. Het doolhof is meer dan 20 are groot en de hagen hebben in totaal een lengte van anderhalve kilometer.

Kitkat Kokosnoot is fan van Pacman. Niets beter natuurlijk dan in het echt pacman spelen in een levensecht doolhof. Na ongeveer een half uurtje ronddwalen vonden we de centrale boom in het midden van het doolhof. Daar is heerlijk vertoeven op één van de bankjes en te fantaseren hoe hier reeds in de late 19de eeuw kinderen door hebben gerend en paartjes zich hebben verstopt.

We hadden verwacht dat de terugweg sneller zou zijn vermits we dezelfde weg terug moesten nemen. Tot onze spijt liet ons oriëntatie-vermogen in de steek waardoor we er ook ongeveer een halfuurtje overdeden om weer buiten te komen. We hebben af en toe wel echt hard moeten lopen om onze kleine man bij te houden want het doolhof is groot genoeg om elkaar in te verliezen.

Bezoek ook het Kasteel en kasteelpark van Loppem

Je moet niet na laten ook het prachtige kasteel van Loppem bezoeken. Het kasteel is gebouwd in de stijl van Vlaamse neogotiek en ook in het interieur kan je het ambachtswerk in dezelfde bouwtrant bewonderen. Kitkat Kokosnoot was vooral gecharmeerd door de opgezette beer.

In het kasteelpark zelf zijn er ook verschillende wandellussen mogelijk tussen 1.5km en 3km lang. Door de kortere afstand en de vlakke paden zijn deze ook perfect om te doen met jongere kinderen of de kinderwagen.

doolhof van loppem

Praktische informatie

Doolhof van Loppem

Steenbrugsestraat 26
8210 Loppem

Prijs

  • 1,5 EUR p.p. vanaf 4 jaar
  • 1 EUR p.p. voor groepen vanaf 15 personen 

Openingsuren

Paasvakantie:
– Elke zaterdag, zondag en op Paasmaandag: 14u – 18u
– Dinsdag t.e.m. vrijdag: 14u – 17u

April, mei, juni, september en oktober:
– Zaterdag, zon- en feestdagen: 14u – 18u
– vrijdag na Hemelvaart: 14u – 18u

Juli en augustus:
– Dinsdag t.e.m. zondag en op feestdagen: 13u – 18u

Herfstvakantie:
– Dinsdag t.e.m. zondag: 14u tot 17u 
– Het doolhof is gesloten op maandag 1 november

https://www.zedelgem.be/doolhof

kasteel-van-loppem

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

  1. […] Review lezen Naar de site van het doolhof […]

Een reactie achterlaten