Zes vervelende escape room types

Escapen is leuk maar laten we eerlijk zijn het is leuker met sommige mensen dan met anderen. Er zijn bepaalde vrienden die plots irritante karaktereigenschappen blijken te bezitten wanneer je samen opgesloten zit. Hieronder een hapklare lijst waarbij we de bekendste, meest typerende soorten van vervelende escape room types hebben opgesomd.

escape room types : de cheerleader

De Cheerleader

De cheerleader is super positief. Bij elke gevonden aanwijzing begint de cheerleader te juichen. Alhoewel de cheerleader zorgt voor een toffe sfeer draagt deze persoon zelf weinig bij.

escape room types: de overdenker

De overdenker

De overdenker gelooft niet in eenvoudige oplossingen.
Deze bolleboos bedenkt een hypercomplexe logica die nergens toe leid.

escape room types: de bazige betweter

De bazige betweter

De bazige betweter weet alles het beste. Hij neemt graag de leiding en delegeert taken. Daarbij laat deze betweter het niet na om al de leukste taken aan zichzelf toe te wijzen. Deze bazige betweter schuwt er ook niet van weg om met de pluimen van andere te gaan lopen.

Als je nu denkt dat er niets erger is dan een bazige betweter, wees dan op je hoede voor de domme bazige betweter. Die stuur iedereen aan maar dan wel in de verkeerde richting.

escape room types : de timide vriend

De timide vriend

De timide vriend lijkt wel te verdwijnen in een escape room. Onzeker schuifelt deze vriend door de kamer. Vaak heeft de timide vriend goede ideeën maar is te zelfbewust om deze luidop uit te spreken.

escape room types: de angsthaas

De angsthaas

Deze schrikschijter moet nog maar binnenkomen in een donkere ruimte of zijn/haar fantasie slaat helemaal op hol. Geluidseffecten en automatisch opende luikjes bezorgen de angsthaas bijna een hartaanval.

De angst van onze angsthaas werkt soms aanstekend met dramatische gevolgen voor de koelbloedigheid en efficiëntie van het escape team.

escape room types: de krachtpatser

De krachtpatser

De krachtpatser gebruik liever spierkracht in plaats van brainpower. Geen kast zo hoog of de krachtpatser is er op aan het klimmen. Geen tafel zo zwaar ( of vast genageld aan de vloer) of de krachtpatser probeert deze te op te heffen.

Onze krachtpatser wil dat het voorruit gaat. Vastzittende scharnieren en sloten wil hij best een handje helpen.

Zat je zelf al eens opgesloten met één van deze types? Of ben je zelf één van deze types?
Tips nodig om sowieso te ontsnappen ondanks een moeilijk team? Klik hier!
Laat een commentaar na hieronder.

Lava Hart

Ik hou van lange wandelingen in de natuur en opgesloten zitten in een kamer waaruit ik dan ontsnappen onder een immense tijdsdruk.

Aanbevolen artikelen

2 reacties

  1. Lieven Herman

    Aan de betweter heb ik me al eens gestoord 😊

  2. […] Escapen in grote groep kan ook heel leuk zijn maar vaak gaat het er erg chaotisch aan toe. Het is ons al meer dan eens overkomen dat het niet duidelijk was welke spelelementen reeds gebruikt waren of dat een puzzel reeds was opgelost. Daarnaast is er meestal wel één of andere speler die iets te competitief is of die het hele spel domineert. (lees ook vervelende escape room types). […]

Een reactie achterlaten